Home
15 Ekim 2019 ( 209 izlenme )
Reklamlar

Rusya ve Şam terör örgütü YPG ile anlaştı!


Rusya'nın Suriye temsilcisi Alexander Lavrentiev, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavrentiev, YPG, Şam ve Rusya'nın kuzey Suriye konusunda anlaşmaya vardığını ve Esad güçlerinin Menbiç dahil YPG'nin elindeki bölgelere girebileceğini açıkladı.




Lavrentiev gazetecilere verdiği demeçte Türkiye’nin Suriye’de bulunma hakkının olmadığını savundu.

Kürtler(YPG/PKK), Şam ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığını belirten Rus temsilci, ABD askerlerinin Suriye’den çıkacağını umduğunu söyledi.

Alexander Lavrentiev – Reuters

YPG ESAD’A İZİN VERDİ

Temsilci Kürtlerin, Suriye hükümet güçlerine Menbiç dahil bazı bölgelere girebilmesi için izin verdiğini öne sürdü ve Türkiye’nin askeri operasyonunu onaylamadıklarını belirtti.

Daha önce yapılan anlaşmalara göre Türkiye’nin kuzey Suriye’de sadece 510 kilometre derinliğe inebileceğini söyleyen Lavrentiev, Suriye’nin kuzeyinde 12 bin IŞİD üyesinin mahkum olarak tutulduğunu açıkladı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sondakikarusyadanturkiyeyebarispinaritepkisi5390908/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsmail Saymaz: "Sinan Ateş’in tetikçisini taşıyan çakarlı Audi kimin?" Arkadaşını ziyaret eden genç kız yangında can verdi Diyarbakır kayyumu AKP'ye çalışmış: Erdoğan ve Soylu'yu ağırlamak için servet harcanmış! AKP'ye yakın anket şirketi KKTC seçiminde 13,5 puan yanıldı