CHP'li Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "silahlı terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan verilen 1 yıl 6 ay, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan verilen 2 yıl 8 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Kaftancıoğlu ile 3 avukatı katıldı. Yargıtay’ın bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan Kaftancıoğlu, bu karara uyulmasını talep ederek, "İlk günden itibaren bu suçların işlenmediğini anlatmıştım." dedi.
Sanığın avukatları ve cumhuriyet savcısı da bozma ilamına uyulmasını istedi. Yargıtay’ın kararını usul ve yasaya uygun bulan heyet, bozma ilamına uyma kararı verdi.
Dava dosyası, esasa ilişkin mütalaasının hazırlanması için cumhuriyet savcılığına gönderilerek duruşma 7 Şubat 2023'e ertelendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Canan Kaftancıoğlu hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Eylül 2019'da Kaftancıoğlu'nu "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" suçundan 1 yıl 8 ay, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 2 yıl 8 ay, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onamış, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezasını ise 1 yıl 9 ay olarak düzelterek onama kararı vermişti.
Daire, Kaftancıoğlu'na "silahlı terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan verilen 2 yıl 8 ay hapis cezalarını ise bozmuştu.
Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımı ve bir televizyon kanalındaki konuşmaları nedeniyle "silahlı terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldığı anımsatılan kararda, bu eylemlerin söz konusu suçun unsurlarını oluşturmadığı ifade edilmişti.
Kararda, "Terör örgütü propagandası yapma suçunun oluşması için terör örgütüyle ilgili bir öğretinin, düşüncenin veya inancın başkalarına tanıtılması, benimsetilmesi ya da yayılması amacıyla yapılmasının yanında terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, bu yöntemleri övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde yapılması gerekmektedir." ifadesine yer verilmişti.
Rusya’ya doğalgaz darbesi46 izlenme
Yabancı çiftçiye var, Türk çiftçiye yok31 izlenme
Emekliyi bağımlı hale getirdiler25 izlenme
Skandal fetvalarıyla gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman’ın Nesil Vakfı'na İBB'den büyük kıyak!163 izlenme
Dolunay TV’de din istismarı ve dolandırıcılık! 'Hocamız sizde büyü tespit etti!'103 izlenme
Katile adım adım yaklaşılıyor: Öldükten sonra telefonu 3 saat kullanılmış!32 izlenme
Dünya devi Türkiye'deki fabrikasında 1.400 kişiyi işten çıkarma kararı aldı37 izlenme
AKP'li belediyelerden ihale kıyağı: Gençlik Kolları üyesine 24 milyon TL akıttılar68 izlenme
Ekonomik kriz sosyal haklarımızı tehdit ediyor!
Bu görüntüler kutuplardan değil: Deprem bölgesinden
New York Times "Ülker hisseleri Türk mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yere taşındı"
İsmailağa Cemaati’ndeki cinsel istismar skandalında şok detay: Gelinlikli fotoğrafı ortaya çıktı!