CHP'den istifa ederek AKP'ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun evinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle, sabah saatlerinde gözaltına alınan yazar Ergün Poyraz, tutuklandı.
Alınan bilgiye göre CHP'den istifa ederek AKP'ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, avukatları aracılığıyla Ergün Poyraz'ın sosyal medyada evinin fotoğraflarını paylaşarak hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Poyraz'ı 'kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek ve yaymak' suçlamasıyla Çakırbeyli'deki evinde gözaltına aldı.

Poyraz, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Şu an evimden beni gözaltına aldılar. Emniyete götürülüyorum. Ve beni ne için gözaltına aldıklarını da söylemiyorlar" ifadelerini kulllandı.
Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ergün Poyraz, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gazeteciyazar Ergün Poyraz, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı ve bazı siyasetçiler hakkında kaleme aldığı kitaplar konusunda geçmişte bir siyasetçiden destek gördüğünü öne sürdü. Aydın Denge’nin haberine göre; paylaşımlarında isim vermeyen Poyraz, “Cumhurbaşkanına, bakana, milletvekiline kitap yazmışım. Bir tane değil 48 tane kitap yazdım. Ben bu kitapları yazdığımda sen benim en iyi dostumdun, destekçimdin” ifadelerini kullandı.
Poyraz ayrıca “Abdülhamit’ten Tayyibe” isimli kitabının basımı ve dağıtımı için de görüştüğünü iddia ettiği kişiye yönelik, “Cumhurbaşkanına bir daha kitap yaz, yazdığın kitapları satın alıp dağıtalım, ben maddi destek olayım demedin mi? Oldun da, belgeleri mevcut” sözlerini dile getirdi. Poyraz’ın isim vermemesi ancak paylaşımlarında kullandığı ifadeler ve geçmişe dair göndermeler nedeniyle, CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu işaret ettiği şeklinde yorumlandı.
Sözcü
İmamdan bayram namazında skandal vaaz 'Keşke Kurtuluş savaşını kaybetseydik !'322 izlenme
Sıla bebeğin cenazesinde imam, cemaat yerine Sıla bebekten helallik istedi: "Güzel yavrumuz Sıla ne olur bizi affet, seni koruyamadık"48 izlenme
Ümraniye Topağacı'nda vatandaş tahliyeye zorlanıyor: "Dört çocuğum var nasıl kira vereyim" diyen kadın ters kelepçe ile gözaltına alındı!28 izlenme
CHP'nin 'uyuşturucuyla mücadele' önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi24 izlenme
Aziz İhsan Aktaş cinsel tacizden sabıkalı çıktı23 izlenme
Halk bir yılda 1500 dolar fakirleşti, yoksul sayısı son 2 yılda yüzde 8.4 arttı!62 izlenme
Mansur Yavaş'a bir soruşturma daha!20 izlenme
Avrasya Araştırma'nın anketine göre, AKP tarihinin en düşük oy oranında!110 izlenme
Binali Yıldırım'ı seçim korkusu sardı! "Bu mesajı iyi algılamamız lazım"
İmamoğlu'dan Erdoğan'a gönderme: "Bu saltanat maltanat işleri Sultan Süleyman'a bile kalmadı! Fani olduğunu unutma, devlet bakidir!"
Yerli havalimanında cezalar Euro ile!
Millet bahçesi enkazı 5 milyar TL