Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'den istifa ederek AKP'ye geçti; yaptığı açıklamada, "Alnım ak, başım dik" ifadelerini kullandı.
Çerçioğlu, İBB'ye yönelik operasyonlarda itirafçı olan müteahhit Aziz İhsan Aktaş etkisiyle parti değiştirdiği iddialarına da "İftira" diyerek yanıt verdi.
Sözcü TV Haber Müdürü Cem Özkeskin'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma dosyası yeniden işleme alındı.
İlgili soruşturmada Çerçioğlu'nun hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine verdiği bir röportajda kullandığı "imar mafyası" ve "imar rantı" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
İlgili gelişmeyi Sözcü TV'de 'Nokta Atışı' programında İpek Özbey aktardı:
"Aziz İhsan Aktaş davasından aklandığını söylemişti. Ancak dosya yeniden açılmış, tanık ifadeleri toplanıyor. “Dosya açık” şeklinde bir bilgi yolladı.
Şikayet ve ihbar dilekçesinde;
"Şüpheli Özlem Çerçioğlu'nun Sabah gazetesine vermiş olduğu açıklamalarda yer alan ve suça konu olan “imar mafyası”, “imar rantı mafyası”, “6 milyarlık imar rantı” ifadelerini kullandığını belgeleriyle belirtmiştik.
Şüpheli Özlem Çerçioğlu’nun ivedilikle ifadeye çağrılması, “İmar mafyası”nın kim olduğu, bu ifadeleri talep eden kişilerin kimler olduğu, suça konu bu ifadeleri kimlerin istediği ve kimlerle hukuka aykırı görüşmeler yapıldığının sorulması"
gibi taleplerin yer aldığı, Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Av. Bihter Durak tarafından yapılmış uzun bir şikayet başvurusu var."
Sözcü
Emine Erdoğan’dan ‘Hermes çanta’ beraatine itiraz!124 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz masaj salonunda yakalanmış81 izlenme
Sınavları iptal edip, öğrencileri AKP etkinliğine götürdüler !347 izlenme
Ayşe Barım için tahliye kararı7 izlenme
Tank Palet sorusuna tepki çeken yanıt: Cevap verecek bir kurulumuz yok!109 izlenme
Sinan Ateş suikastinde çarpıcı detay: 'FETÖ Komisyonu'nun başındaymış59 izlenme
Kaftancıoğlu: "Birileri çok korkuyor"27 izlenme
AKP Sözcüsü Mahir Ünal taşeron sorusunu beğenmedi 'yayını keselim !'1530 izlenme
Merkez Bankası'nın faiz kararı tartışılırken tansiyon yükseldi Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı canlı yayında birbirine girdi!
Yangın elektrik hatlarından mı çıktı? Vali işaret etti, şirket yalanladı: CHP'li Murat Bakan video ile yanıtladı
Erk Acarer'den Sedat Peker'in evine yönelik saldırıdan sonra flaş iddia!
İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü'ne arabasını aldığı kişinin neden yurt dışına gittiği sorulmuş!