Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası iş birliği ile hazırlanan ‘Sağlığa El Ver’ projesi kapsamında bu seferde Başkentteki eczanelerin veresiye defterleri kapatıldı. Ankara Eczacı Odası’nın 133 eczaneden alarak Büyükşehir Belediyesine yaptığı bildirim doğrultusunda Ankaralı bir hayırsever aracılığıyla 1429 hastanın toplam 1 milyon 110 bin 464 TL’lik borcu ödendi.
ECZACILARDAN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR
Proje ile ilgili bilgi veren Ankara Eczacı Odası Başkanı Cem Abbasoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’nın birlikte yürütmüş olduğu ‘Sağlığa El Ver’ projesi kapsamında Ankara’daki eczanelere veresiye borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını kapatıyoruz. Bu kapsamda toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde borcu kapatma işi yapıyoruz. Güzel bir proje, vatandaşlarımızın sağlığa erişiminde özellikle bazı bölgelerde geliri düşük ailelerin ilaca erişiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bu kapsamda eczacılar olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Veresiye defterleri kapanan eczacılar da uygulamadan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
Eczacı Birol Kaya: “Veresiye borcu olduğu için başkanımızdan talep ettik, Ankara Eczacı Odası da buna öncülük etti. Gerçekten ödeme güçlüğü çeken hastalarımızdı. Onun için çok teşekkür ediyoruz.”
Eczacı Ayşin Ersoy: “Ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde çok faydalı bir uygulama. İnsanların borçlarını siliyoruz. Vatandaşlar da çok memnun, çok güzel bir proje.”
Eczacı Gül Nihal Aytaç: “Sağlığa El Ver projesi, eczanelere olan borcundan dolayı sıkıntı yaşayan hastalarımızın derdine deva olmuştur. Bunun için hastalarımız adına Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.”
Eczacı Mehmet Selim Halıcı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’na bu projeden dolayı çok teşekkür ederiz. Özellikle alım gücü düşük olan ve ilaç fiyat farklarını, muayene ücretlerini ödemekte zorlanan hastalarımız için güzel bir proje. Çok teşekkür ederiz.”
Tele1
Üsküdar Belediyesi operasyonu! Sinem Dedetaş soruşturmadaki skandalı açıkladı137 izlenme
Bakanlık parasıyla ailece dünya turu!84 izlenme
Acı haber geldi: 1 Şehit...102 izlenme
Fatih Altaylı operasyon öncesi transferden bahsetmişti: Bayrampaşa'da 2 CHP'li meclis üyesi istifa etti41 izlenme
Erdoğan’ın deprem bölgesi Hatay Defne'de attığı hastane temeli iş makinesiyle apar topar söküldü!65 izlenme
AKP'li isme maç izlediği statta büyük protesto! Çevik kuvvet eşliğinde ayrılmak zorunda kaldı45 izlenme
Sağlık Bakanı Koca paylaştı: Toplam can kaybı 3.841'e, vaka sayısı 139.771'e yükseldi!154 izlenme
İBB davasında 2. celsenin 6. günü: Tutuksuz sanıkların savunması başladı16 izlenme
AKP'li isim 'emekli aylığı ödenmiyordu' demişti yanıt sert oldu
Meral Akşener ikinci tura kalamazsa kimi destekleyeceğini açıkladı
İstanbul'da bir kadın daha kâbusu yaşadı: Evine gireceği esnada taciz edildi!
Teke Tek Bilim programında ortam çok gerildi, doktorlar fena atıştı 'Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekâlılar!'