TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Cevap programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 9 gündür tutuklu.
RTÜK, TELE1 hakkında inceleme başlatmıştı. Bugün toplanan kurulu TELE1’e 7 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. TELE1 kararı mahkemeye taşıyarak, yürütmenin durdurulmasını isteyecek.
RTÜK Üyesi Taşçı kararın detaylarını “D bendinden ceza verilse Merdan Yanardağ’ın programı 5 kez durdurulacaktı. Ama başka maddeden 7 gün ceza verdiler. Ceza durdurulmazsa TELE1 1 hafta kararacak. Bu halkın cezalandırılması anlamına gelir” olarak açıkladı.
Karara gazetecilerden tepki yağdı.
Sosyal medyadaki o tepkiler şöyle:
Hilal Köylü: RTÜK, Tele1’e 7 gün yayın durdurma cezası kesti. Tele1’in 7 gün yayın yapamayacak olması tüm medyaya gözdağı… Yeni dönemde hükümetin daha ılımlı olacağını öngörenler online mı? Çevrimdışı olun lütfen…
Çağlar Tekin: Merdan Yanardağ’a verilen siyasi cezanın ardından RTÜK de aradığına kavuştu, #Tele1’e 7 gün yayın durdurma ve %5 idari para cezası… Yalanlarınız, kumpaslarınızla birlikte hesap vereceksiniz!
Emre Kongar: RTÜK’ten TELE 1’e büyük bir haksız ve hukuksuz zorlama karar daha: 7 gün ekran karartma ve yüzde 5 para cezası! Bu ceza sadece TELE1’e değil, halkın haber alma özgürlüğüne karşı da verilmiş bir karar: Türkiye gittikçe daha koyulaşan bir otoriterliğin karanlığında boğuluyor!
Nazım Alphan: RTÜK’TEN TELE1’E 7 GÜN YAYIN DURDURM! Medyanın yüzde 95’i kendi kontrollerinde ama inandırıcılıkları yüzde 5 bile değil. BU BİR İMHA HAREKATIDIR! @BirGun_Gazetesi @tele1comtr
Tele1
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden skandal karar! Nutuk'un dağıtılması uygun görülmedi!90 izlenme
Erdoğan 'Hedef 2023' dedi, sıraladığı vaatlerin hiçbirini gerçekleştiremedi!52 izlenme
Düğün yasaklarını çiğneyen AKP'li vekilden skandal savunma! "Ben Ağrılıyım, yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler"116 izlenme
Vatandaştan gündem olan sözler: “Eski Türkiye’de işler kötüye giderken insanlar hükümeti suçluyordu. Yeni Türkiye’de her şey kötüye gidiyor ama hükümet bizi suçluyor”35 izlenme
Şarj Bitmiş Olsa Bile AFAD Hayat Kurtarıyor46 izlenme
222 kişinin alınacağı işe 5 bin kişi başvurdu!77 izlenme
Abdüllatif Şener 'Tayyip Erdoğan seçimi iptal etmeyi bile düşünebilir !'217 izlenme
Özgür Özel'e yumruk atan Tengioğlu tahliye edildi!15 izlenme