Kanal İstanbul projesinde herhangi bir ilerleme olmamasına rağmen Arnavutköy, Baklalı Mahallesi 2. Etap 216 adet konut ve 10 adet dükkân inşaatlarına ilişkin ihale sonuçlandı. İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman, sözleşmenin imzalanmasına tepki göstererek “Yıllar biter Murat Kurum da hayali ihale bitmez” dedi.
Tartışmalı proje Kanal İstanbul sürecinde ilerleme olmamasına karşın proje güzergâhına yapılması planlanan toplu konutlar için süreç hızlandı. Arnavutköy, Baklalı Mahallesi 2. Etap 216 adet konut ve 10 adet dükkân inşaatlarına ilişkin ihale sonuçlandı, ihaleyi kazanan şirketle sözleşme imzalandı.
Bakanlığa bağlı TOKİ Başkanlığı tarafından proje güzergâhında yer alan Arnavutköy, Baklalı Mahallesi’nde toplu konut inşaatları için 13 Eylül’de ihale yapıldı. “Baklalı Mahallesi 2. Etap 716 adet konut ve 10 adet dükkân inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi” ihalesinin yaklaşık maliyeti 786 milyon 560 bin 961 lira olarak belirlendi. İhaleye 2 firma teklif verdi, biri geçerli sayıldı. İhale önceki gün sonuçlandı. Yılkanur İnşaat şirketi ihaleyi 763 Milyon lira bedelle kazandı. Şirket ile bakanlık arasına 21 Kasım’da sözleşme imzalandı. 30 Kasım’da başlayan iş 9 Eylül 2024’te bitecek.

Halktv.com.tr’ye konuşan İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman, sözleşmenin imzalanmasına tepki göstererek “Yıllar biter Murat Kurum da hayali ihale bitmez” dedi. Ataman, “Daha önce alanın imar uygulaması bitmediği için 7 ihaleyi iptal eden TOKİ ve Murat Kurum 8. ihaleyi iptal etmedi. Tapu ve imar uygulaması süreci tamamlanmayan yere nasıl sözleşme yapıyorsunuz? Nasıl yer teslimi yapıp nasıl inşaata başlayacaksınız? İstanbul’da yapmayı vaat ettiğiniz 50 bin sosyal konutun 20 bini Yeni Şehir diye tabir ettiğiniz yerde olacağını söylemiştik. İstanbul için milletten paraları topladınız, nerede olacağı belli değil çünkü yerin imar uygulaması yok. Vatandaşa bir kez olsun doğruyu söyleyin hayali ihaleler projeler ile milleti kandırmayı bırakın” diye konuştu.
KAYNAK: halktv.com.tr
Diyanet bu kez erkeklere tesettür istedi!95 izlenme
Tarık Akan, Cumhuriyet'in 88'inci yılında ülkenin durumunu böyle özetlemişti...304 izlenme
Putin'in işbirlikçisi Kadirov katliam izni istedi48 izlenme
Beton Kanal’da rant sırası Şeyha Moza’nın arazisine geldi23 izlenme
2 yılda 3 köprü 1 Avrasya parası uçtu!42 izlenme
Şaban Sevinç'in, İstanbul'daki 25 CHP ilçe başkanının, değişimcilerin adayı Özgür Çelik'i desteklediğini açıklaması programda gergin anlara neden oldu60 izlenme
Merkez Bankası’ndan iş insanlarına 'dolar satın' ricası!56 izlenme
Canımız kimlere emanet ! Halk otobüsü şoförü direksiyon başında at yarışı oynadı !447 izlenme
Süleyman Soylu ortadan kayboldu: Çok konuşulacak iddia
Irak’taki ABD askeri üssüne saldırı
Sözde bir hoca Levent Kırca ve Kemal Sunal'ı hedef gösterdi! "Her filmlerinde İslama, Müslümanlığa saldırdılar. Bir nesli imandan ettiler"
CHP, çakarlı aracı Melis'e taşıdı: "Vatandaşın yolu çukurlu, şeyhin yolu çakarlı"