Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi, Batman’da intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola’ya verdiği 6 bin 960 liralık para cezasının gerekçesini açıkladı.
Kararda, Mola’nın attığı twitle, paylaşım tarihinde hakkında henüz kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmayan Orhan’a “tecavüzcü şerefsiz” diyerek, Orhan’ın onur şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde fiil isnat ettiği ve bu şekilde hakaret suçunu işlediği belirtildi.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; oyuncu Ezgi Mola, Batman’da silahla yaşamına son veren İpek Er’in bıraktığı mektubunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan’a “tecavüzcü şerefsiz” diyerek hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında 6 bin 960 lira para cezasına mahkum edilmişti.
Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi, Mola’ya verilen cezanın gerekçesini açıkladı. Gerekçeli kararda, Mola’nın 27 Ağustos 2020 tarihinde sosyal medya hesabından “tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut, her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim ! Yazıklar olsun ! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansın” şeklinde paylaşımda bulunarak, müşteki Musa Orhan’ı hedef aldığı belirtildi.
Kararda, paylaşım tarihinde müşteki Orhan’ın, hakkında açılan dava kapsamında yargılamasının devam ettiği ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmadığı ifade edilerek, Mola’nın "tecavüzcü " şeklinde paylaşımda bulunarak, Orhan’a onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine dikkat çekildi. Mola’nın ayrıca Orhan’a şerefsiz diyerek sövme eyleminde bulunduğu da kaydedildi.
Mola’nın mahkemedeki savunmasında kendisini Orhan tarafından gerçekleştirilen haksız bir fiile tepki amacıyla bu paylaşımı yaptığını söylediğine değinilen kararda, müşteki Orhan tarafından Mola aleyhine herhangi bir haksız fiil oluşturacak bir eylemin olmadığı ayrıca, Orhan ile Mola arasında paylaşım tarihinden önce herhangi bir bağ olmadığı gibi Orhan’ın Mola’ya karşı hakaret etmesini gerektirir bir tahrikten de söz edilemeyeceği vurgulandı. Kararda, “Öte yandan sanık tarafından dava konusu tweetin atıldığı tarih baz alındığında, ortada katılan tarafından yapılmış olarak kabul edilebilecek mahkeme kararıyla sabit olmuş ve hükme bağlanmış herhangi bir haksız fiil uyandıracak eylemden de bahsetmemiz mümkün değildir. Belirtilen nedenlerle sanık Ezgi Mola'nın katılan Musa Orhan'a yönelik olarak kişisel sosyal medya hesabından "tecavüzcü" ve "şerefsiz" kelimelerini kullanmak suretiyle hakaret eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır”
CHP'li Burcu Köksal'ın CHP'nin simgesi altıoku sayamaması sosyal medyada gündem oldu31 izlenme
Okmeydanı'nda tarihi geçmiş ilaç skandalı: İtiraz eden çalışan kovuldu31 izlenme
İstenirse 37 yıl aynı makam aracı kullanılabiliyormuş!51 izlenme
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Bucha buzdağının görünen kısmı"47 izlenme
Bulgaristan sınır kapısında tır kuyruğu 40 kilometreyi aştı.36 izlenme
Sedat Peker'den kiralık katil iddiası! "Lütfen siz bir süre karışmayın"63 izlenme
Adıyaman'da depremzedeler valiliğe yürüdü, Bakan Karaismailoğlu ve valiye tepki gösterildi, arabalar tekmelendi!133 izlenme
Diyanet'in hedefinde şimdi de internet kullanımı var!98 izlenme