Milyonlarca işçinin gözü 2022 yılının asgari ücretinde. 4. toplantının tarihi henüz belirlenmedi fakat Asgari Ücret Komisyonu'nun bu hafta içinde son toplantısını yaparak kararını açıklaması bekleniyor.
NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen canlı yayında asgari ücrete ilişkin son gelişmeleri aktardı. Ergen, "3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu" bilgisini verdi.
"İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var" diyen Ergen, "1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bakan Bilgin ile görüşmesi yönünde" ifadelerini kullandı.
Ergen, şöyle devam etti:
Ergen, "3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talep var" bilgisini verdi.
Ergen, son olarak şunları söyledi:
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık’ta gerçekleştirdi. Bugün yapılması planlanan 4’üncü ve son toplantıda 2022 asgari ücretinin belirlenmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin enflasyon üzerinde artırılacağını aktarsa da işçi tarafı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 21’lik enflasyonu gerçekçi bulunmuyor.
Türkİş 4 bin liranın kırmızı çizgi olduğunu belirtiyor. Komisyonda temsiliyet hakkı tanınmayan DİSK ise asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep ediyor.
AKP’li vekiller askere gitti! Tabii ki bedelli!90 izlenme
Maske fabrikasında çalışan işçinin testi pozitif çıktı!81 izlenme
Okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifi Meclis'ten döndü: AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!28 izlenme
MHP’li başkan AKP’yi bombaladı: Bundan sonra siyasiler kendine çok dikkat edecek123 izlenme
İBB 'başkanlık konutunda rüşvet' iddialarına karşı harekete geçti25 izlenme
İstanbul'da kira vermek her gün uçmaktan pahalı13 izlenme
Erdoğan, bakanlar ve vekillere '1 aylık maaşınızı fona aktarın' çağrısı!202 izlenme
Suudi Arabistan'da son 24 saatte koronavirüs tespit edilen 119 kişiden 72'si Türk vatandaşı!102 izlenme
Seçil Erzan’ın çekmecesinden ‘manifesting’ çıktı! Onlarca yazı
Vatandaş salatalığa hasret kaldı: "Almıyorum, pahalı, yemesem de olur"
Nur topu gibi patates krizi! Geçen yıl 1 lira 80 kuruştu, bu yıl bakın kaç lira oldu?
Bira da kervana katıldı: Ürünler zamlandı, işte güncel fiyatlar