Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu, önceki gün valizlerle Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.
TÜBİTAK'ın olay gününe ait ses kayıtlarından yaptığı incelemede Tuğyan Ülkem Gülter'in Güllü'yü "Seni atacağım şimdi" diyerek aşağıya ittiği ve ardından "Hadi görüşürüz bay bay" dediği ortaya çıkmıştı.
CNN TÜRK'te yer alan habere göre; dosyaya dahil olan bir tanık, Sultan'a yakın olduğunu belirterek ifade verdi.
Tanık Tuğyan'ın Sultan’dan salondaki kameranın fişini çekmesini istediğini söylerken, Sultan daha sonradan bu fişin kameraya ait olduğunu öğrendiğini söylüyor.
Sabah'ta yer alan habere göre ise; Ankara'dan gelen fizik mühendisleri, kriminal uzmanlar ve 3 boyutlu modelleme ekiplerinden oluşan bilirkişi heyetinin raporunda, Güllü'nün ölümünün "normal bir düşme" ile açıklanamayacağı, "itme veya fiziksel baskı ile düşürülme" ihtimalinin kuvvetli olduğu vurgulandı.
Raporda, Güllü'nün düştüğü yön, beden açısı, ivme, temas noktaları ve darbe şiddetinin sıradan bir kayma ya da tökezlemeyle uyuşmadığı, fiziksel parametrelerin dışarıdan uygulanan bir güçle daha uyumlu olduğu kaydedildi.
3D modelleme ve çoklu simülasyon teknikleriyle yapılan incelemelerde harici müdahale izi bilimsel olarak desteklendi.
Sözcü
Fındık üreticisi Trabzon Ticaret Borsası Meclisi Başkanı Sebahattin Arslantürk'ün 'Drakula' sevinci24 izlenme
Benzinin patronu konuştu '40 yıldır böylesini görmedim'488 izlenme
Emine Erdoğan: "Porsiyonlarımızı küçültelim, yiyecek istiflemekten vazgeçelim"87 izlenme
Trakya'da dolu yağdı, çiftçiler perişan oldu28 izlenme
CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı duyurdu: Vefat sayıları açıklanandan 2-3 kat fazla!49 izlenme
Merak edilen soruyu CHP gündeme getirdi "128 miyar dolar kayıp, damat da kayıp. Damat nerede?"203 izlenme
AKP’li vekillerin bedelli askerlik parasını millet ödedi!117 izlenme
Saray’da görevli 5 bin polis o ilçede mi oy kullanacak?154 izlenme
Çorum'da 3 yaşındaki çocuğun cinsel istismar sonucu öldüğü iddiası!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 327.557’ye, can kaybı 8.553’e yükseldi!
Reuters, İskenderunlu ailenin depremle değişen hayatını yazdı: Mezarlıkta yaşıyorlar
İran'da sular durulmuyor, rejim karşıtı protestolar gittikçe yayılıyor !