Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu, önceki gün valizlerle Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.
TÜBİTAK'ın olay gününe ait ses kayıtlarından yaptığı incelemede Tuğyan Ülkem Gülter'in Güllü'yü "Seni atacağım şimdi" diyerek aşağıya ittiği ve ardından "Hadi görüşürüz bay bay" dediği ortaya çıkmıştı.
CNN TÜRK'te yer alan habere göre; dosyaya dahil olan bir tanık, Sultan'a yakın olduğunu belirterek ifade verdi.
Tanık Tuğyan'ın Sultan’dan salondaki kameranın fişini çekmesini istediğini söylerken, Sultan daha sonradan bu fişin kameraya ait olduğunu öğrendiğini söylüyor.
Sabah'ta yer alan habere göre ise; Ankara'dan gelen fizik mühendisleri, kriminal uzmanlar ve 3 boyutlu modelleme ekiplerinden oluşan bilirkişi heyetinin raporunda, Güllü'nün ölümünün "normal bir düşme" ile açıklanamayacağı, "itme veya fiziksel baskı ile düşürülme" ihtimalinin kuvvetli olduğu vurgulandı.
Raporda, Güllü'nün düştüğü yön, beden açısı, ivme, temas noktaları ve darbe şiddetinin sıradan bir kayma ya da tökezlemeyle uyuşmadığı, fiziksel parametrelerin dışarıdan uygulanan bir güçle daha uyumlu olduğu kaydedildi.
3D modelleme ve çoklu simülasyon teknikleriyle yapılan incelemelerde harici müdahale izi bilimsel olarak desteklendi.
Sözcü
Kamu mallarını kendi yandaşlarına yönlendiriyorlar164 izlenme
TÜİK 20 aydır bu verileri açıklamıyor: Milyonlarca kişinin ekmeğinden çalınıyor39 izlenme
Özgür Özel'den tarihi hamle! Deniz Yavuzyılmaz'dan kritik açıklama! "Atacağımız adımları göreceksiniz!"19 izlenme
Cep telefonu faturalarına zam geliyor34 izlenme
Hatay'da bulunan çadır kent ve konteynerlerin elektrik sorununa İBB'den çözüm54 izlenme
Perakendenin motoru durdu28 izlenme
37 milyon kişinin 1.2 trilyon borcu var30 izlenme
Bütçe açıklarında rekor!46 izlenme