İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturmasının kilit ismi eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, 9 Aralık 2025’te gözaltına alındıktan sonra 11 Aralık 2025’te tutuklanmıştı.
Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT'nin de bulunduğu Can Medya grubuna ise daha önce başka bir soruşturmadan kayyum atanmıştı.
KAYYIM ERSOY'UN ESKİ EŞİ PINAR ERBAŞ'IN İŞİNE SON VERDİ
Uyuşturucu soruşturması devam ederken, bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Kayyum Mehmet Akif Ersoy'un eski eşi Show TV Ana Haber Sunucusu Pınar Erbaş'ın işine son verdi.
Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "'Eski eş ile ilgili haberleri' sunmam istenmediği için görevime son verildi" ifadelerini kullandı.
"SUÇLAMALARIN ODAĞINDA BEN OLSAYDIM KARŞI TARAFIN İŞİNE SON VERİLİR MİYDİ?"
"Mağduru bile olmayı içime sindiremediğim bir hikâyenin kurbanı olmayı kabul etmem mümkün değil" diyen Erbaş, "Meselenin bir de kadın erkek eşitsizliği boyutu var. Söz konusu suçlamaların odağında bir kadın olarak ben olsaydım karşı tarafın işine son verilir miydi?" diye sordu.
Erbaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Her haberi tarafsızlıkla iletmekle yükümlü bir ana haber spikeri olduğum halde, “eski eş ile ilgili haberleri” sunmam istenmediği için görevime son verildi. Kısa bir izin dönemindeydim. Önce iznim uzatıldı, sonraki süreçte ise aynı yerde işe dönüşümün olmayacağı tarafıma bildirildi. Mağduru bile olmayı içime sindiremediğim bir hikâyenin kurbanı olmayı kabul etmem mümkün değil. Büyük haksızlık… Hukuki ve ahlaki yönden tartışma konusu edilemeyecek bir durumda olmama rağmen, “eski eş” olmanın gerekçe gösterilmesinin; suçun şahsiliği ilkesiyle oluşturduğu tezatı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Meselenin bir de kadın erkek eşitsizliği boyutu var. Söz konusu suçlamaların odağında bir kadın olarak ben olsaydım karşı tarafın işine son verilir miydi? Soru olarak dile getirdim ama aslında cevabı biliyorum. 15 senelik emek… Stajyerlik, muhabirlik, editörlük ve spikerlik ile devam eden kariyerimde, her basamağı, tüm iş arkadaşlarımın şahitliğinde, mesleki ilke ve ahlak kuralları çerçevesinde, pek çoğumuz gibi binbir mücadeleyle çıktım. Kariyer benim. Tek başıma yaptım. Yine yaparım. Fakat çok şaşkın ve kırgınım."
Tele2 Haber
Eğitime kar engeli sürüyor: İşte okulların tatil edildiği iller21 izlenme
Soylu icralık oldu: Evine 7 gün içinde öde yazısı gönderildi35 izlenme
Prof. Dr. Uğur Şahin Türkiye'de normalleşme için tarih verdi56 izlenme
Taksim saldırısının faillerinin sahte evlilik belgesi ortaya çıktı53 izlenme
Tarihi Fatih Camii'nde zimmet skandalı! Parayı ev tarla ve arsaya yatırdılar44 izlenme
Odasını AKP’lilerin bastığı FETÖ’nün korkulu rüyası görevi bıraktı! Kimlerin harcandığını gör Türkiye!605 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan SPK'ya 'son' çağrı: "Küçük yatırımcılardan 5 milyar dolar çaldılar. Manipülatör grupları hemen temizleyin"35 izlenme
Yeni kamera kayıtları ortaya çıktı: Eylem Tok'un oğlu ve arkadaşları olay gecesi böyle görüntülendi66 izlenme
Beşar Esad iktidarının devrilmesinin ardından Suriyeli Muhalifler Hafız Esad'ın mezarını ezdi
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti!
Son ankette ortaya çıktı: MHP'li seçmen Erdoğan'ı değil, o ismi bekliyor!
Gülşen’in avukatı itiraz dilekçesinde tek tek anlattı: ‘İmam’ lakaplı ekip arkadaşına karşı söylenen bir söz’