CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tuzla'daki Millet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi davasında savcı ve avukatların borsa oluşturduğunu, belirterek, "Bazı savcılarla bağlantılı avukatlar, tutuklular üzerinden 'İBB Davası Borsası' oluşturmuş. Bu duyum değil, somut kanıtlar var. HSK'ya vereceğiz" dedi.
Özel, konuşmasında Mehmet Yıldırım isimli bir avukata da dikkat çekerek, "Bu avukat, şirketleri gezip, "Sana da şu gelebilir, bu gelebilir. Şöyle yaparsan seni kurtarırım" dediğini, bazı tutukluların aileleriyle temas kurduklarını biliyoruz. Hatta içeride olan bir tutuklunun, geçmişte bu kişilerle görüştüğünü, avukatın istediği parayı bankadan çekip dekontuyla birlikte avukatın yolladığı kişilere banka şubesinde teslim ettiğini, tarihinin, saatinin, dekontunun ve kamera kayıtlarının da mevcut olduğunu biliyoruz. Bu kişiler, parayı alıp avukata götürüyor. Avukat, açıkça bir savcının ismini vererek, 'Bu ifadeleri şu gün şu kişi verecek' diyor ve gerçekten de o ifade, o gün veriliyor. Bu olayın ispatlanmış olmasıyla birlikte, diğer kişilere de bazı şeyler yaptırdığı ortada" ifadelerini kullandı.
Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya paylaşımında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in adını verdiği avukat Mehmet Yıldırım'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İstanbul Emniyeti tarafından yapılan operasyonda, yurt dışına kaçmak için gittiği Antalya’da gözaltına alındığını açıkladı.
Saymaz'ın paylaşımı şöyle:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Mehmet Yıldırım'ın Antalya'nın Serik ilçesinde araçla seyir halinde iken yakalandığı belirtildi.
Yapılan açıklama şöyle:
"06.08.2025 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Özgür Özel’in yapmış olduğu konuşmasındaki suç oluşturduğu şüphesine ilişkin iddia hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen 2025/174128 sayılı soruşturma başlatılmış olup yapılan inceleme sonucunda avukatlık görevini icra eden şüpheli Mehmet Yıldırım isimli şahıs Antalya ili Serik İlçesi Belen Bölgesinde araçla seyir halinde iken yakalanarak Nüfus Ticareti suçu isnadıyla gözaltına alınmıştır. Soruşturma işlemleri tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir .
Kamuoyuna duyurulur. "
TELE1
Rusya’dan AB’ye doğal gaz resti!47 izlenme
Dünyaca ünlü kuruluştan seçimlere müdahale uyarısı: 4 madde açıkladılar45 izlenme
Düğmeye basıldı, 59 sağlık görevlisine hamile çocuk soruşturması!110 izlenme
Bilim Kurulu'na katılan Uğur Şahin duyurdu: 120 milyon doz aşı için Biontech'le anlaşma yapıldı54 izlenme
Savurganlığa devam! Otoyol, köprü ve havalimanlarından sonra demiryoluna da "Yolcu Garantisi" yolda!101 izlenme
RTÜK bildiğiniz gibi: Muhalif kanallara ceza yağdırdı37 izlenme
10 milyon liraya inşa edilen spor tesisi bakımsızlıktan çürüyor!52 izlenme
Ahmet Özer'e ismi sorulan kiracısı Faik Kaplan sessizliğini bozdu: "Biz Ahmet hoca ile 3 yıl önce kira sözleşmesi yaparak evi kiraladık. Kızım 3 yıldır o dairede oturuyor"40 izlenme
AKM arazisine inşa edilen millet bahçesine para dayanmadı
Ankara kulislerinden sızdı: Askerlik çağına gelmiş PKK'lılar ne olacak? Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den çok konuşulacak cevap
Tutuklu öğrencilerin aileleri isyan ediyor! Ders notları cezaevine alınmadı
İzmir'li öğrenciler, İzmir Marşı'ndan rahatsız olan müdürü böyle yolcu etti !