Home
23 Mayıs 2022 ( 49 izlenme )
Reklamlar

Merkez Bankası açıkladı: İşte piyasanın dolar, faiz ve enflasyon beklentisi


Merkez Bankası anketinde piyasanın dolar ve enflasyon beklentisinde sert artış dikkat çekti.


Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, katılımcıların cari yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, bu anket döneminde 17,57 TL oldu.

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,84 TL ve 18,47 TL olarak gerçekleşti.

Katılımcıların BİST Repo ve TersRepo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 oldu.

TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 olarak gerçekleşti.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, bu anket döneminde 57,92 oldu.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,41 iken, bu anket döneminde yüzde 33,28 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,68 ve yüzde 19,54 olarak gerçekleşti.

BÜYÜME BEKLENTİSİ ARTTI

Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,2 iken, bu anket döneminde yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.

GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi de bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 4'Te kaldı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Teşvik kralı Ayan... ‘1 sterlinlik’ şirketin tek yönetim kurulu üyesi: Adı Malta belgelerinde Emeklinin barınma krizi: Kirayı bölüşmek için aynı evde yaşamaya başladılar Haluk Levent: 'AHBAP olarak yangın söndürme helikopteri kiralıyoruz' Trabzon'da miting alanını 10 binler aydınlattı: "Yiğidim Aslanım burada yatıyor"