TBMM'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandığı iddia edildi.
Görüşülmeye başlanan kanun teklifi, engelli çalışanların emeklilik haklarını sınırlandırmayı hedefleyen düzenlemeler içerdiği belirtildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu düzenlemeye ateş püskürdü.
"MİLLETİN YASAL HAKLARINI ELLERİNDEN ALIYORLAR"
Erdursun, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Engelli (vergi indirimli) emekliliği de bitiriyorlar. Göz göre göre milletin yasal haklarını ellerinden alıyorlar." ifadelerini kullandı.
"2008’den önce sigortalı olanlar da etkilenecek"
"ENGELLİ EMEKLİLİĞİ BİTECEK"
Paylaşımında 2008’den önce sigortalı olanların da düzenlemeden olumsuz etkileneceğini belirten Erdursun, "Engelli (vergi indirimli) emekliliği de bitiriyorlar. 1.10.2008’den sonra engelli emekliliğinde 193 sayılı gelir vergisi kanunun 31.maddesine göre vergi indirim belgesi ile vergi indirimli engelli statüsünde emeklilik, çalışma gücü kaybı ile değiştirildi.
Oranlı raporu ve vergi indirim belgesi olanlara çalışma gücü kaybın yok diyerek emeklilik hakkı verilmiyor diyen Erdursun, "Kapsam 1.10.2008’den önce sigortalı olanları da içine alacak! Engelli emeklilik bitecek! Yazık çok yazık! Göz göre göre milletin yasal haklarını ellerinden alıyorlar" açıklamasında bulundu.

Gezi Davası'nda 3 beraat kararı13 izlenme
Teoman'dan sosyal medyayı karıştıran sözler: "Suriyeli kara kuruları görünce!"15 izlenme
'Ayhan Bora Kaplan suç örgütü' dosyasında yeni gelişme: Avukatı ve polisler dahil 9 kişiye gözaltı6 izlenme
ÇYDD: Tarikat ve cemaatler derhal kapatılmalı28 izlenme
SGK ödemeyi durdurdu, binlerce MS hastası çaresiz28 izlenme
Bursa’da vaka sayıları yüzde 358 artış gösterdi! Yoğun bakımların dolması bekleniyor83 izlenme
Ahlat’ta ‘Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ inşaat çalışmaları başladı!458 izlenme
Halkımız Cumhuriyet’in ışığıyla aydınlansın istedik137 izlenme