ANKA'dan Bora Erdin'in haberine göre; Başbakanlık envanterine 2014 yılında giren ve ekonomik ömrü dolduğu gerekçesiyle geçen yıl Milli Emlak’a devredilen limuzin sadece 505 kilometre yol yapmış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak’ın elden çıkardığı limuzin, şimdi 1 milyon 500 bin lira satış bedeliyle yeni sahibini bekliyor.
2014 model Proton Perdana marka limuzin “ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiyle geçen yıl ekim ayında satıldı. 2014 yılında Başbakanlık envanterine giren araç ultra lüks özelliklere sahip. Henüz 6 yaşındayken elden çıkarılan limuzinin neredeyse hiç kullanılmadığı ortaya çıktı. Aracı Milli Emlak’tan satın alan Konyalı bir kişi, sadece 505 kilometre kullanıldığı anlaşılan aracı yeniden satışa çıkardı. Araç tahmini bir kez Ankaraİstanbul seyahati kadar yol yapmış. Limuzinin yeni sahibi, aracı aldıktan sonra 110 kilometre daha kullandıktan sonra satışa çıkardı. Sosyal medya üzerinden satış ilanı verilen araç için 1 milyon 500 bin lira isteniyor.
MİLLİ EMLAK ARACI 350 BİN TL’DEN SATIŞA ÇIKARDI
Limuzin, Milli Emlak tarafından Susuzköy Depo İdare Amirliği’nde 1 Ekim 2020’de ihale yolu ile satışa çıkarıldı. Araç için belirlenen tahmini bedel ise 350 bin TL oldu. İhaleye teklif vermek isteyenlerden 105 bin TL geçici teminat talep edildi. Araç ihalesinin kaç lira bedelle kazanıldığı bilinmiyor.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçen yıl aracın nerede olduğunu bilgi edinme kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sormuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş imzalı yanıtta, aracın trafikten çekilip ihale ile satışa çıkacağı bilgisi verilmişti.
SİPARİŞLE ÖZEL OLARAK ÜRETİLİYOR
Proton Perdana marka 3500 cc motor hacmine sahip limuzin sipariş 277 beygir güce sahip. Aracın tüm parçaları ise Japon otomotiv şirketi Honda tarafından üretildi. Aracın en önemli özelliği ise hafif bir zırha sahip olması. Proton Perdana marka limuzinin sıfırı ise sadece sipariş üzerine üretiliyor ve tahmini fiyatı donanıma göre 3 milyon liraya kadar çıkabiliyor.
https://www.krttv.com.tr/gundem/eskidiyesatilanlimuzinsifirciktih61796.html
Bursa’da ekmeğe ‘gizli’ zam21 izlenme
'Silah üretiyor' denilmişti... Eski Özel Harekât Daire Başkanına açılan soruşturmada 'Menzil' iddiası!25 izlenme
Öldürülen iki teröristin üzerinden çıkan cephane görüntülendi179 izlenme
Yeryüzünde ihalelere doyamadılar sıra gökyüzüne geldi: Rönesans, Limak, Cengiz, Kalyon...25 izlenme
Gazeteci Alev Olgay 'Hadi bana eyvallah' deyip ceketini alıp çıktı! Yayını "Cehennemin en karanlık yerleri buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır" sözleriyle bitirdi41 izlenme
TOGG borcama döndü: 'Erdoğan her yere hediye götürüyor'28 izlenme
RTÜK'ten Beyaz TV'ye kötü haber! Rasim Ozan Kütahyalı'nın aşağılık küfürlerine inceleme başlatıldı!49 izlenme
Fahiş ücret zamları sonrası boş kontenjan sayısı katlandı!27 izlenme