Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam görüşmelerinin sonuncusu yarın yapılacak ve kesin karar verilecek. Toplantı yarın saat 10:00'da başlayacak.
7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon MemurSen'in başvurusuyla 26 Ağustos'ta kurul çalışmalarına başladı.
Mali hakları görüşmek üzere 31 Ağustos'ta son kez toplanacak kurul, bu toplantıda memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak. Toplantı yarın saat 10:00'da başlayacak.
Kurulun verdiği karar kesin olacak ve itiraz edilemeyecek.
Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.
Gerçek Gündem
Sağlık Bakanı açıkladı: 49.438 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.550.820’ye, can kaybı da 37.672’ye yükseldi!92 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Süleyman Özışık halka hakaret etti! 'Gerçekten geri zekâlısınız, süzme aptalsınız be kardeşim'103 izlenme
İBB Meclisi'nde bomba iddia! AKP eliyle belediye 12 milyon dolar dolandırılmış!58 izlenme
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi27 izlenme
TBMM'de kıyamet koparken, AKP'li vekil telefonunda batak oynarken kameralara yakalandı!23 izlenme
Orman şehitlerinin yakınları Bakan'a isyan etti: "Bize bilgi verin"15 izlenme
Başkan Yardımcısı Yılmaz THY'nin satılacağı iddialarına yanıt verdi34 izlenme
Mehmet Şimşek'e kötü haber: Kimse kabul etmiyor!41 izlenme
EYT'lilerin kıdem tazminatları için işverene ucuz kredi
Van'da -10 derecede sabah 5'te et kuyruğuna giren emekliler isyan etti: "Ne yapalım kendimizi mi asalım? Sıra bana gelmez gelse de et bite"
En sihirli koltuk AFAD
CHP Tank palet fabrikası ihalesinin iptali için harekete geçti!