Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde belediye meclisi, AKP’li Belediye Başkanı Umut Yılmaz hakkında dile getirilen ağır iddialarla karıştı. Ocak ayı olağan meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ersin Atar, Başkan Yılmaz'ın mafya bağlantıları üzerinden tetikçi tutmak istediğine dair iddialar bulunduğunu söyledi. Atar’ın bu iddialara ilişkin ses kaydı dinletmek istemesi üzerine mecliste tansiyon yükseldi.

CHP’li Atar’ın kürsüde ses kaydı dinletmek istemesine izin vermeyen AKP’li Başkan Umut Yılmaz, zabıtaya talimat vererek Atar’ın meclis salonundan çıkarılmasını istedi. Bu talep üzerine CHP’li meclis üyeleri Atar’ın önüne geçerek fiili bir set oluşturdu ve meclis üyesinin dışarı çıkarılmasına engel oldu.
Tartışmanın büyümesi üzerine Başkan Yılmaz'ın zabıtalara, “Görevinizi yapın, yoksa hakkınızda işlem başlatırım” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Bu sözler meclisteki gerilimi daha da artırırken, CHP Grup Başkan Vekili ve CHP’li meclis üyeleri sert tepki gösterdi. Yaşanan krize AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Haz’ın araya girmesiyle son verildi. Bu müdahale sonrası Ersin Atar meclisten çıkarılmadı ancak tartışma gündemin önüne geçti.
Toplantının ilerleyen bölümünde söz almak isteyen CHP’li Ersin Atar ile Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Ömer Uçar’a da söz verilmedi. Başkan Umut Yılmaz, gündem maddelerinin tamamlandığını belirterek toplantıyı ani bir şekilde sonlandırdı. Muhalefet partileri, mecliste yaşananları “ifade özgürlüğüne açık müdahale” ve “meclis iradesinin zor kullanılarak bastırılması” olarak değerlendirirken, kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin Başkan Yılmaz’dan herhangi bir açıklama yapılmadı.
Sözcü
Yatırımlardan imam hatip çıktı: İmam hatip lisesi inşaatları için 658 milyon TL Fen liseleri için 180 milyon TL
Bağcılar'da annesinin kafasını keserek balkondan sokağa atan cani hakkında flaş karar!
Barış Pınarı Harekât alanında saldırı: 5 asker yaralı
Bakan Pakdemirli’nin ‘uçmuyor’ dediği Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları gösteri yaptı !
Akıl alır gibi değil, yine aynı sebep! Kız isteme törenine corona virüsü de geldi, mahalle karantina altına alındı!
Diyanet, 2 yılda 18.6 milyon TL kira ödedi!
Bakan'ın o sözleri Cemal Enginyurt'u çileden çıkardı
100 bin metrekarelik tarım arazisi, Erdoğan’a yakın ailenin şirketi için imara açıldı
Tarihi Fatih Camii'nde zimmet skandalı! Parayı ev tarla ve arsaya yatırdılar
Bakanlıklardan vakıf ve cemaatlere büyük destek! 6.2 milyar lira aktarılmış!