Rapora göre, başlangıç ödeneği 2017 yılına göre bu yıl yüzde 17,57’lik artışla 92 milyar 528 milyon TL olan MEB, yılın ilk diliminde yüzde 50’sini tükettiği bütçesinin neredeyse tamamını personel giderlerine harcadı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yılın ilk altı ayındaki harcamalarının ve ikinci altı aya ilişkin öngörülerinin yer aldığı Mali Durum ve Beklentiler Raporu yayımlandı.
Rapora göre, başlangıç ödeneği 2017 yılına göre bu yıl yüzde 17,57’lik artışla 92 milyar 528 milyon TL olan MEB, yılın ilk diliminde yüzde 50’sini tükettiği bütçesinin neredeyse tamamını personel giderlerine harcadı. OcakHaziran döneminde yapılan 46 milyar 906 milyon TL’lik harcamanın 32 milyar 955 milyon TL’si, “Personel Giderleri” kaleminden yapıldı.
MEB’in 2018 yılındaki personel giderleri 2017’ye göre yüzde 14,83, mal ve hizmet alım giderleri yüzde 13,81, sermaye giderleri ise yüzde 69,09 arttı. Rapora göre, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, 10 milyar 512 milyon TL’lik başlangıç ödeneğinin neredeyse dört katı (Yüzde 376,93) üzerine çıkarak 39 milyar 923 milyon TL harcadı.
Geçen yıl OcakHaziran döneminde 15 milyon TL harcayan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 2018’in aynı döneminde bu tutarı ikiye katlayarak 32 milyon TL harcadı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Okulları’nın ilk dilimde harcadığı toplam tutar 4 milyar 255 milyon TL’ye ulaştı. Bütçeden en çok payı alan genel müdürlüklerin arasında bulunan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün OcakHaziran döneminde yaptığı faaliyetlerin bazıları şöyle sıralandı:
“İmam hatip ortaokulu, ortaokul ve liselerde okutulan din ve değerler alanındaki ders kitabı ve eğitim araçları yeniden gözden geçirilmiş din ahlak ve değerler alanı seçmeli derslerinin analizi yapılmıştır.
Kardeş okul projesi kapsamında hazırlık sınıfı bulunan proje okullarımızın öğrencileri, dil becerilerini geliştirmek amacıyla NisanHaziran ayları arasında işbirliği yapılan ülkelere eğitim kursları için gönderilmişlerdir.
Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin yeteneklerini geliştirebilmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanabilmeleri ve güven duygusuyla mesleği icra edebilmeleri amacıyla düzenlenen, “Hafızlık, Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan Okuma, Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları”nın bölge finalleri Nisan, Türkiye finali ise Mayıs ayında yapılmıştır.
Öğrencilerimize, İslam’ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, güncel olaylar ışığında hadisleri doğru yorumlamalarına yardımcı olmak amacıyla 40’ar hadisin yer aldığı hadis kitapları hazırlanarak okullarımızla paylaşılmıştır.”
Rapora göre eğitimciler ve yurttaşlar, MEB ile ilgili şikayet ve taleplerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Bilgi Edinme Sistemi, elektronik posta, faks ve dilekçe yoluyla kaydetmek için 77 bin 791 başvuru gerçekleştirdi. Bakanlık, yurttaşlardan gelen soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikayetlerin yüzde 91,84’ünü “çözüme” ulaştırdı.
http://gazetemanifesto.com/2018/mebraporuyayimlandihafizligaezanokumayamilyar255milyontlharcandi199190/
Umutları tükenen gençler göç ediyor10 izlenme
10 yıl önceki market fiyatlarını görünce boğazınız düğümlenecek! Hani Türkiye uçuyordu?42 izlenme
Yılmaz Özdil: Osmanlı'nın bu millete 500 milyar dolar borcu var135 izlenme
Almanya'dan sınırdışı edilen aile gerçekleri mi saklıyor?66 izlenme
Tayfun Kahraman'ın avukatı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına itiraz etti10 izlenme
Beşli çeteye uçak manzaralı otel onayı: 9 katlı 3-4-5 yıldızlı olacak39 izlenme
Belçika'nın başkenti Brüksel'e giden CHP lideri Özgür Özel, çiftçilerin traktörlü eylemine el sallayarak destek verdi10 izlenme
Berlin'de 71 Euro Bayrampaşa'da 215 Euro22 izlenme
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ICBC’den istifa etti!
İddia: Şahan Gökbakar'ın tweetini paylaşan Ezgi Çelik, TRT'deki işinden oldu!
İBB Meclis toplantısında İmamoğlu polemiği! İBB Başkanvekili Nuri Aslan'dan hodri meydan: "Cesareti olan gider"
AKP'li akademisyen Furkan Bölükbaşı, Kılıçdaroğlu'nun videosundan sonra Alevileri hedef aldı