İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y.’nin tutukluluğuna itiraz edildi.
Dün, Dilruba Y. ile cezaevinde görüşen avukatı Hüseyin Yıldız, müdafi olarak vekalet almasının ardından cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Dilruba Y.’nin üzerine atılı suçların tutukluluk gerektirmediğini belirterek “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
DİLEKÇE SUNULDU
Edinilen bilgilere göre; vekalet sürecinin tamamlanmasının ardından Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Y., bugün resmi olarak tutuklama kararına itiraz için Nöbetçi sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçesini sundu.
Kaynak: ANKA
Tele1
Adıyaman'da, 400 yıllık ağaç içinde 'şeytan var' diyerek yakıldı iddiası!807 izlenme
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıkladı: "Kılıçdaroğlu'nun oyu 47,7, Erdoğan'ın oyu yüzde 45,8"29 izlenme
Tarih verildi: EPDK'den 'elektrik fiyatları' için yeni karar!93 izlenme
Yemek Binali Yıldırım için verilmiş, faturası İBB'ye kesilmiş24 izlenme
Okuyan bir daha okuyacak: Sorgularda akla ziyan sorular32 izlenme
Bursa'da 2 Suriyeli, kemer şeklinde özel yaptırılan ve bele takılan bir bıçakla, yine 3 Suriyeliyi gasp etti !735 izlenme
Depremzedeye kaçak elektrik cezası kestiler19 izlenme
Bülent Arınç, AKP'nin iftar yemeğinde bombayı patlattı! "Milleti aldatamazsınız"31 izlenme