Sibergüvenlik şirketi ESET’in hazırladığı raporda Candiru’nun geliştirdiği casus yazılıma DevilsTongue (ŞeytanDili) ismi verildiği aktarıldı. Bu yazılımın birçok kurum ve kuruluş tarafından kullanıldığının aktarıldığı raporda gazetecileri ve muhalifleri takip etmek için bu yazılımın geliştirildiği belirtildi. Avrupa ve Orta Doğu’daki birçok ülkede bu yazılımın tespit edildiğini aktaran ESET’in raporunda, “DevilsTongue, üçüncü partilere satıldı fakat bu yazılımı kullananlar insan hakları savunucuları, muhalifler, gazeteciler, aktivistler ve siyasetçileri takip etmek için kullanılabiliyor” ifadesi yer aldı.
Raporda, “DevilsTongue isimli casus yazılım verilerimize göre, Arnavutluk, Rusya, İsrail, Filistin, Türkiye ve diğer ülkelerde tespit edildi” denildi.
Aynı raporda, “Temmuz 2021 yılında Citizen Lab ve Microsoft Threat Intelligence Center (Microsoft Tehdit İstihbarat Merkezi) tarafından hazırlanan araştırmada DevilsTongue isimli zararlı yazılımın şaibeli İsrailli yazılım şirketi Candiru tarafından geliştirildiği belirtildi. Bu raporlara göre DevilsTongue isimli yazılımın üçüncü parti kurum ve kuruluşlara satıldığı ve insan hakları savunucuları, gazeteciler ve aktivistlere karşı kullanılabileceği aktarıldı” ifadesi kullanıldı.
MİKROFONU DA AÇABİLİYOR
Bilgisayarlara sahte linkler üzerinden bulaştığı tahmin edilen yazılımın arka planda kullanıcı fark etmeden şifreleri ve belgeleri çalmaya imkan tanıdığı aktarıldı.
Öte yandan yazılımın cihazlar üzerindeki mikrofon ve kameralara da erişebildiği ve bu sayede görüntü ve ses kaydı alarak gizli konuşmaları da ele geçirebildiği tahmin ediliyor.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak Suriyeliler bakın nerede yakalandı?32 izlenme
Hizbullah’ın uzantısı ve AKP’nin ortağı HÜDA PAR’ın liderinin skandal videosu! "Ey kürdistan artık bir sahibin var"56 izlenme
CHP'li 126 milletvekili başvurmuştu, AYM reddetti16 izlenme
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun lüks araç ihalesi AKP'li isme verildi!65 izlenme
Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın istismar ettiği çocukla yazışmaları ortaya çıktı!57 izlenme
Belediye Yıldırım’ın ‘yeğenine’ çalışmış!298 izlenme
Helâl Olsun Teyzeme ! Zorbalara Tek Başına Direndi 'İnadına #Hayır !'1477 izlenme
Ankara’da asbestli boruların değişimi için ilk adım atıldı76 izlenme
Bir gün önce 'Terör örgütleriyle masaya oturacak kadar alçalmadık' diyen RTE, 2012'de Oslo'daki MİT-Pkk görüşmesine 'Talimatı ben verdim' demişti !
Yunanistan'ı vurdu, Edirne ve Çanakkale'yi salladı! 5.2'lik deprem sonrası ilk yorum Ahmet Ercan'dan... Türkiye'yi etkiler mi?
Kanal İstanbul rantı Emlak Konut raporunda: 15 ayda 5 bin 98 konut satıldı
Türkiye'deki olayları görmeyip, Paris'teki olayları yayınlayan TRT'ye sert tepki !