Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 28 Ocak verilerine göre, 438 bin 252 test yapıldı.
VAKA SAYISINDA REKOR
Son 24 saatte, 93 bin 586 yeni vaka tespit edildi. Böylece Türkiye’de corona virüsünün görüldüğü günden bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılmış oldu.
Öte yandan bugün 85 bin 503 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 210 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 27 Ocak verilerine göre, dün 424 bin 164 test yapılmıştı. Dün, 82 bin 180 vaka tespit edilirken, 174 kişi hayatını kaybetmiş ve 83 bin 225 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Sözcü
İmamoğlu'nun babasına ait arazide arama yapıldı!12 izlenme
Bu zamla sepet dolmaz12 izlenme
İstanbul’un Ağustos ayı enflasyonu belli oldu36 izlenme
Özgür Özel, Gezi tutuklularının yakınlarıyla bayramlaştı28 izlenme
Bu özçekimin bedeli 180.000 lira30 izlenme
İntihar eden kardeşler hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı: 21 icra dosyası varmış255 izlenme
Eski İçişleri Bakanından tarikat uyarısı "BOP'un özü bu"72 izlenme
Yandaş pazarcı hem işlerden şikâyetçi hem de 'Hükümetin suçu yok, felaketler tufanlar yüzünden fiyatlar yüksek' diyor !2240 izlenme
Erdoğan’ın memleketinde emekli sokağa çıktı: "Emekli ne yiyecek ne içecek, nasıl yaşayacak?"
Kaçak elektrikte cezalar iki katına çıkıyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ saldırısına korkunç yorum! "Hayat devam ediyor, ne yapalım?"
Rant için, Türkiye’de olmayan bakanlığa taahhütname yazdılar!