Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı düzenlenen spor müsabakanlarında voleybol maçlarına erkek öğrencilerin alınmayacağı duyuruldu. Duyuru Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Çankaya İlçe Okul Sporları WhatsApp grubundan yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yıl da il ve ilçe bazında spor müsabakaları düzenledi. Voleybol, basketbol, futbol başta olmak üzere birçok branşta okullarda kurulan takımlar 20 Kasım'da birbirleriyle yarışmaya başladı. Yıl sonuna kadar devam edecek olan müsabakalarda bu yıl tepki çeken bir karar alındı.
Çankaya İlçe Okul Sporları WhatsApp grubuna grubun yöneticisi olan il müdürlüğüne bağlı bir antrenör tarafından duyuru mesajı atıldı. Mesajda "Voleybol müsabakalarına erkek öğrenci seyirci alınmayacaktır, ilgili okullara duyurulur" ifadeleri yer aldı.
191 okulun başvurduğu MEB'e bağlı müsabakalarda erkek öğrencilerin voleybol maçlarına neden alınmayacağına ilişkin KRT'ye konuşan MEB kaynakları, kararın maçlarda gençler arasında tartışma çıkmaması için alındığını savundu. Ancak basketbol, futbol ve diğer branşlarda seyirci ayrımı yapılmıyor.
KRT
AKP'li Belediye, parke taşını yol yerine vatandaşın tarlasına döşedi!
HKP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nureddin Nebati hakkında suç duyurusu!
İmam Hatipli kızları gördükten sonra tahrik olduğunu söyleyen dinci öğretmen bunları yazdı!
Yurt ücretleri el yakıyor, öğrenciler çıkmazda
İSPARK'ta giderayak hırsızlık iddiası!
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
CHP'li Ulaş Karasu hayalet yola verilen 600 milyon avroyu ortaya çıkardı
Gözaltı kararı olan öğrenciyi evde bulamayan polis duvarı kırdı!
Hüsnü Mahalli: Suçlarını örtbas etmek için yalakalıkta sınır tanımıyorlar
‘Elmalı Davası’ Türkiye’nin gündemine oturdu! Çocukların babası açıklama yaptı