Yalova Çiftlikköy İlçesi'nde AKP'li belediye başkan aday adayı Cuma namazını seçim için fırsata çevirdi. Taşköprü Belde Belediyesi için aday adayı olan Serhat Teber, beldenin en büyük camisinin girişine Cuma namazı öncesinde seçim afişi astırdı. Teber'in afişinde “Her şey Taşköprü için. Hep birlikte yenide hedeflere” ifadeleri yer aldı.
Cemaatin de tepki gösterdiği pankart namaz sonrasında indirildi. Konuyla ilgili sosyal medya siteleri üzerinden tepki gösterenler arasında AKP'liler de vardı. “Bu pankart hem İslam'a hem de AKP'ye en büyük kötülüktür” diyen AKP'liler Teber'i eleştirdi. Taşköprü Merkez Cami İmam Hatibi Hasan Türkmen'in yurtdışı görevinde olduğu, vekilinin Hayrullah Uçur olduğu öğrenildi.
CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak “Diyanet’in sessizliğini kınıyorum” dedi.
Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, camilerin ibadet yeri olduğunu hatırlatarak “Camiler siyaset için asla kullanılamayacak bir ibadet yeridir. Camilerin siyasetle kirletilmesini önlemek başta imam hatiplerin, il ve ilçe müftülerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticilerinin görevidir. Diyanet İşleri Başkanı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret edeceğine bu tarz konulara odaklanmalı ve camilerde sadece ibadet yapılmasını sağlamalıdır. Taşköprü gibi küçük bir beldemizde yaşanan bu olayı, ve Diyanet'in sessizliğini kınıyorum” dedi.
MÜFTÜ: HABERİM YOK
Sözcü’nün ulaştığı Yalova İl Müftüsü Turgut Açari ise “Rahatsızlığım nedeniyle istirahatliyim. Şehir dışındaydım. Konudan haberim yok. Ancak imamla ilgili herhangi bir şikayet bulunmuyor” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akpliadaydancamidesecimpropagandasi2743378/
Ekonomi tepe taklak! ‘Hükümet iğneden ipliğe zam yapacak’105 izlenme
Van kayyumu 7 ayda 100 arsayı sattı21 izlenme
Biraya zamlar havada uçuşuyor! İşte fiyat listesi57 izlenme
Türkiye 2020'ye kişi başına 32 bin lira borçla girdi!846 izlenme
Öğretmenden Atatürk'e büyük saygısızlık!697 izlenme
CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı duvardan indirildi!33 izlenme
Bahçeli'nin stratejisi ters tepti! İstanbul'daki iftar programında MHP'li il başkanını yuhaladılar!609 izlenme
AKP'li Yeliz benzinin 45 TL olmasını ve Orta Doğu'daki durumu CHP'ye bağladı, isim vermeden Kurtuluş Savaşı kahramanlarına 'hain' dedi!55 izlenme
Domates üreticileri isyanda: "Bedelini hepimiz ödeyeceğiz"
İşte AKP'nin vatandaşı düşürdüğü durum: Ucuz şeker ve yağ için uzun kuyruklar oluşuyor!
PKK'dan Öcalan çıkışı: Serbest bırakılmadıkça başka adım atmayacağız
Yazar Azra Kohen’in Filistin yorumuna tepki yağdı! Everest Yayınları kitaplarını listeden çıkardı