Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün ve CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Akgün'ün açıklamalarından satır başları şöyle:
Bu 5 gün içerisinde binlerce Büyükçekmecelinin kapısı çalındı, halk tedirgin edildi.
Sayın Mevlüt Uysal ikdirarın da gücünü kullanarak halkın huzurunu bozmaktadır.
Kazanan belli kaybeden belli, halka saygı duyulacak.
2007'den bu tarafa gelenlerin gidenlerin hesaplarını yapmaya kalkmışlar. Bunların gerçekle hiçbir ilgisi olamaz.
Büyükçekmece'de seçimleri etkileyecek, iftiraya dönük herhangi bir seçmen artışı söz konusu değildir. Hayali oranlar veriyorlar.
Vatandaşlarımız huzurlu olsun bu ülkede demokrasi vardır. YSK'ye güvenimiz tam.
Akgün'ün ardından CHP PM üyesi Bülent Tezcan açıklama yaptı:
Uysal soy isimli 22 kişi nakil olmuş 29 Ocak'da. Kendisinin başkan yardımcısı, özel kalem müdürü, beraber vakıfta çalıştıkları isim bunların tamamı eşleriyle birlikte bir evde yaşıyor. Bunlar yüz yıl öncesinin evinde mi yaşıyor.
Senin nüfus müdürün Erdoğan'ın akrabası. Nüfus müdürünün evine İGDAŞ genel müdürünü, eşini akrabalarını evine kaydettirmiş. Olayın rezilliği diz boyu.
Size bir adres vereyim. Cumhuriyet mh. Erkal sk. Daire:1. İmara kapalı. Burada 5 tane seçmen var. Celal Babayiğit. 2014 AKP İlçe başkanı. Bu kardeşimizin ailesi olmayan bu evde yaşıyor görünüyor. Şapkadan tavşan çıakranlara sesleniyorum. O şapkadan ateş çıkar.
İstanbul seçimlerinde hükümetin, adalet bakanının ve iç işleri bakanının eli torbaya girmiştir. Mülkiye müfettişi gönderdiler Büyükçekmece'ye sayım devam ederken millete göz dağı vermek için torbalardaki tutanakların peşine düştüler. Savcılık soruşturma yürütüyorsa delili mülkiye müfettişi mi toplar? Bu nasıl bir düzen?
Sandık başkanlarını, hakimlerini en son oy kullanan vatandaşı tehdit ettiler. Yapmaya çalıştıkları şey. Sahte delil üretmek.
Vatandaş geldi bize 'ben oy verdiysem suç mu işledim?' diye. Cuma günü saat 15:00'e kadar bir talimat verdiler. 24 mahallede nakil yapılmış sahte tutanak yapacaksınız:
Burada iddia ettiğiniz gibi bir taşıma seçmen hareketi yok. Cüzi miktarda böyle bir şey varsa da bunu en çok siz becerirsiniz. Nasıl yapıldığını bildiğiniz için 'şöyle yapılmıştır' deyip itiraz ediyorsunuz.
İktidar bloğuna sesleniyorum. Bu hazımsızlıklarıyla insanları meşgul edenlere, ülkeyi dünyaya rezil edenlere sesleniyorum. Kütüklerle uğraşmayın altında kalırsınız.
2014 Iğdır kararı var. Mahkeme karar vermiş olabilir. Hapis cezası vermiş olabilir ama karar kesinleşmişse bir şey yapamazsın.
Hırsızlık malının nerede olduğunu en iyi hırsız bilir
Büyükçekmece'den tavşan çıkmaz. Buna karar vermişler ya günlerdir uydurdukları bahaneyle komu oyunu meşgul ediyorlar. Verdiği oyu çaldırmamak için çaba harcamış vatandaşları meşgul ediyorlar.
BAE ile yapılan anlaşma tepki çekti: "Kapitülasyon"37 izlenme
Başsavcı'dan iddianame açıklaması: "Bana 2 hafta diye söz verildi"25 izlenme
Bucha’da vahşetin görüntüsü… Cansız bedenler toplu mezardan çıkartıldı51 izlenme
Yanlış yok, burası AKP'nin kalesi Konya! Vatandaşlardan 'Mansur Yavaş mı, Tayyip Erdoğan mı?' sorusuna çok çarpıcı cevaplar!93 izlenme
Kredi kartı harcamaları artmaya devam ediyor29 izlenme
Gıda skandalı sonrası yeni hamle: Köfteci Yusuf'ta sil baştan! Sistem tamamen değişti47 izlenme
CHP'li Dr. Adıgüzel'den çarpıcı iddia! "Türkiye'de Mart ayından bugüne, koronavirüsten 60 bin kişi öldü"113 izlenme
Bakan açıkladı: Narin Güran cinayetinde yeni gelişme63 izlenme
Yılmaz Özdil: "Gara'da ne olduğunu elbette saniye saniye biliyorum ama, haddimi de biliyorum"
YKS soruları sınavdan önce satıldı iddiası: İşte o sorular
Mahkeme Cumhurbaşkanı’na “katil ve hırsız” demeyi “kaba eleştiri” olarak kabul etti!
Erdoğan'a Kılıçdaroğlu'nun KYK paylaşımı soruldu! Bu kez kızmadı, tiye aldı