Ardından 18 Temmuz tarihinde İBB Emlak Müdürlüğü tarafından otoparkın 3 gün içinde tahliye edilerek belediyeye devredilmesine aksi takdirde mülki idare tarafından tahliye edileceğine dair ihtarname düzenlendiği kaydedildi. İhtarnamenin 19 Temmuz günü davacıya tebliğ edildiği aktarıldı. Bunun üzerine ihtarname ve bu ihtarnamenin dayanağı olan tahliye kararı ile İBB Meclis kararının iptali için dava açıldığı belirtildi. Mahkeme kararında söz konusu ihtarnamenin icrai ve idari bir davaya konu konu edilecek kesin ve yürütülmesi gereken bir işlem niteliğinde bulunmadığı, bildirici işlem mahiyetinde olduğu vurgulanarak bu nedenle bu işleme karşı açılan davanın esasının incelenme olanağı bulunmadığı sonucuna varıldı.
MECLİS KARARINA KARŞI BAŞKA BİR DAVA AÇILMIŞ
Dava dilekçesinde ihtarnamenin dayanağı olan tahliye kararının da iptalinin istendiği belirtilerek İBB’nin savunması incelendiğinde ayrıca tahliyeye ilişkin bir karar alınmadığının anlaşıldığı belirtildi.Davacının İBB Meclis kararının iptali istemiyle 9.İdare Mahkemesi’ne başka bir dava açtığı aktarılarak “Ortada tarafları ve konusu aynı olan daha önce açılmış bir dava bulunduğu, dolayısıyla belediye meclis kararı yönünden açılan davanın derdestlik nedeniyle esasının incelenme olanağı bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi. Bu nedenlerle davanın incelenmeksizin reddine oy birliği ile karar verildi.
İSPARK, tahliyenin tamamlanmasıyla vatandaş şikayetlerinin yoğunlaştığı otogarın otoparkını işletmeye başlayacak.
ENGEL KALMADI
Mahkeme kararı ile ilgili İBB’den yapılan açıklamada ” Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) olan ve yıllardır taşınması gündemde olan 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nı, 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'nin (AVTER AŞ) sözleşmesi 4 Mayıs 2019'da doldu. İBB Meclisi de Temmuz ayı toplantısında, otogar bünyesinde bulunan otoparkın işletmesinin 5 yıl süre ile İSPARK'a devredilmesini onayladı. Karara göre, otopark 1 saat ücretsiz hale geldi ve elde edilecek gelirin yüzde 25'inin İBB'ye ödenmesi uygun görüldü. İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nin son kararının ardından 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın otoparkının İSPARK tarafından işletilmesinin önünde yasal bir engel kalmadı” denildi.
İşte o karar metni;
Temmuz'da memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? AKP'den emekli ve memur maaşlarında büyük oyun!36 izlenme
AKP’li vekil Erdoğan’ı peygamberlerle kıyasladı!150 izlenme
AKP'de kadınlar şok suçlamalarla topluca istifa etti! 'Artık dayanamıyoruz!'128 izlenme
Cezaevinde çocuk koğuşunda istismar: 5 gardiyana hapis talebi32 izlenme
Son anket Saray İttifakı'ndaki erimeyi gözler önüne serdi! İşte sonuçlar55 izlenme
AKP'den skandal reklam! “Senin Allah’ın öldü”1163 izlenme
Elektrik ve doğalgaz zammına vatandaş isyanı: "Bu iktidarın kullanma tarihi bitti…"34 izlenme
Ameliyat olan Murat Çalık'ın avukatı son durumunu açıkladı14 izlenme