Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme tartışmalarının ardından Kanal Ankara projesi için adım atıldı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan plana göre, İmrahor Çayı beton bir kanal içine alınıyor ve etrafındaki arazilerde de yapılaşmaya izin veriliyor. SÖZCÜ‘ye konuşan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş, “Bu proje hayata geçerse Ankara nefessiz kalır” diyerek, şunları söyledi:
SEÇİM ÖNCESİ BAKANLIĞA DEVREDİLDİ
* Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018'de İmrahor Vadisi ve çevresinde imar plan değişikliği yaptı. Biz itiraz ettik ve Ankara 2.İdare Mahkemesi plan değişikliğini durdurdu. İdarenin itirazı da reddedildi. Davalar devam ederken yerel seçim öncesi bu proje bakanlığa devredildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ölçekli projelerdeki yetkileri tırpanlandı. Şimdi projeyi TOKİ yürütüyor. Ankara’nın önemli ekolojik koridoru olan İmrahor Vadisi rant için yapılaşmaya açılmak isteniyor.

(FOTO: SÖZCÜ)
MİLLET BAHÇESİ DİYE TABELA ASMIŞLAR!
* Son yaptığımız incelemede, İmrahor Çayı'nın beton bir kanal içine alınıp, inşaat çalışmalara başlandığını gördük. ‘Millet Bahçesi' tabelası da asılmış. Milletin değil rezidansların arka bahçesi için İmrahor Vadisi katledilmek isteniyor. İmrahor Vadisinde hiçbir yapılaşma olmamalı, sadece ağaçlandırma yapılmalıdır.
İKİ GÖLÜN YARATTIĞI EKOSİSTEM BOZULUR
* Bu proje ile yer altı sularının beslenmesi kesilir, Mogan ve Eymir gölünün yarattığı ekosistem bozulur. 9 kilometre uzunluğundaki projenin kapsadığı alan yaklaşık 3 milyon metrekare… Ankara'nın nefessiz bırakılmasına ve su varlıklarının yok olmasına izin vermeyeceğiz.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbulcesmederkenbirkanalprojesidaha5602289/
Milyonlarca internet kullanıcısını tedirgin eden gelişme: Türkiye'deki tüm kullanıcıların bilgileri BTK'ya akıyor!52 izlenme
Burası Batman'da bir 'İcazet Merasimi !' Nerede olduğunun farkında mısın Türkiye..!!!1159 izlenme
İBB'nin AKP'li son 8 yılı teftiş kapsamına alınmadı32 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında başhekim hayatını kaybetti21 izlenme
12 kişiye mezar olan binanın müteahhit ve mühendisi ilk celsede serbest bırakıldı!58 izlenme
AKP'li başkanların borç kavgası!57 izlenme
Jandarma Atatürk’ün portresini ve Türk Bayrağı’nı kaldırdı!256 izlenme
Cumhuriyet Bayramı töreninde öğrencilere Erdoğan görselli pankart taşıttılar39 izlenme
Erdoğan'ın alış verişten sonra 'fiyatlar uygun' sözlerine vatandaş bakın ne dedi: "Bizim de maaşımız onun kadar olsaydı uygun derdik!"
Vatandaş gassalların aldığı maaşı öğrendi, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü
Kadıköy'de CHP'lilere bildiri gözaltısı!
İstanbul'da ev fiyatlarında dudak uçuklatan artış! Yüzde yüz'ü geçen yer var