TRT’nin dikkat çeken dizisi “Gassal” öne çıktıktan sonra, gassalların mesleki zorlukları ve maaşları hakkında sosyal medyada patlayan tartışmalar, kamuoyunda şiddetli tepkilere yol açtı. Günün en çok tartışılan konularından biri haline gelen bu mesele, iktidarı zor durumda bırakırken, AKP'ye yakın sosyal medya hesaplarının devreye girerek çabaları artırmasına neden oldu.
Ahmet Kural’ın başrolünü üstlendiği ve Selçuk Aydemir'in yönetmen koltuğunda oturduğu “Gassal” dizisi, TRT’nin dijital platformu Tabii'de yayınlanmaya başlamasıyla izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Ancak dizinin yankıları, gassalların maaşları ve meslek koşullarına dair çığ gibi büyüyen sosyal medya paylaşımlarına dönüştü. Kamuoyunda oluşan bu tepki dalgası, hükümeti eleştiren yorumları da beraberinde getirdi.
Dizide, cenaze yıkama işlemini gerçekleştiren gassalların hayatı konu alınırken, bu mesleğin psikolojik ve fiziksel yükünü tartışan sosyal medya kullanıcıları, gassalların maaşlarının düşük olmasına tepkilerini dile getirdi. İslam dininde cenaze işlemlerinin önemine dikkat çekilse de, bu kutsal görevi üstlenen kişilerin kazandıkları maaşlar kamuoyu tarafından yetersiz bulundu.
Gassallar, özellikle büyük şehirlerde aldıkları maaşların yaşam maliyetini karşılamakta zorlandığını belirtiyor. Paylaşılan verilere göre, meslek deneyimine göre maaşlar şu şekilde:
Başlangıç Seviyesi: 30 bin TL
3+ Yıl Deneyim: 42 bin TL
6+ Yıl Deneyim: 45 bin TL
25+ Yıl Deneyim: 47 bin TL
Ancak, cenaze yıkama gibi manevi ve fiziksel yükü ağır bir mesleği icra eden gassallar, bu maaşların şartlarını karşılamaktan uzak olduğunu ifade ediyor.
Dizinin yol açtığı bu tartışmalar, hükümeti ve TRT’yi hedef alan eleştirilerle birleşerek genç sosyal medya kullanıcılarının gündeminde ilk sıralara yerleşti. "Bu kadar zor bir meslek yapanların maaşları nasıl bu kadar düşük olabilir?" gibi sorular kamuoyunda yayılırken, sosyal adalet vurgusu yapan paylaşımlar dikkat çekti. TRT ve hükümet kanadından gelen sessizlik ise tartışmalara tuz biber ekti.
Çağın şartlarına uygun bir maaş düzenlemesi bekleyen gassalların durumu, dizi sayesinde gün yüzüne çıkmış oldu
Tele1
Thodex soruşturmasında ağabeyinden sonra kız kardeşi de gözaltında!52 izlenme
İkizköylü kadınlardan Pakdemirli'ye yanıt: "Dalga geçer gibi bir de mesaj gönderme ya!"28 izlenme
İYİ Partili vekil Behiç Çelik’ten flaş iddia! "IŞİD 6 kente silah gömdü"36 izlenme
Eski AKP milletvekilinden çarpıcı açıklamalar! ‘AKP seçimi kaybettiği gün Anavatan Partisi’nden daha hızlı dağılacak’47 izlenme
Deprem vergilerine ne oldu?60 izlenme
Erdoğan dizinin dibinde oturmuştu: Hikmetyar, o fotoğraf hakkında ilk kez konuştu36 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Mevlana'lı barış mesajı11 izlenme
'AKP'den istifa ettim hain ilan edildim, tehditler aldım' diyen vatandaşın olası erken seçim tahmini 'Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmeye mahkum!'84 izlenme
2019 Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi Hazine'ye devredildi
RTE'den bir yalan daha 'İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nı biz yaptık !' Havaalanı 1987'de açıldı !
AKP'li isimden DEM ve AKP için yeni bir iddia daha!
Akşener’den Erdoğan’a: "Kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!"