Seçim öncesinde yüzde 8,5 olan Merkez Bankası (TCMB) politika faizi, seçim sonrasındaki dört ayda yüzde 30’a yükseldi. Böylece Türkiye, dünyada merkez bankası faizinin en yüksek olduğu ülkeler arasında ikinci sıraya yükseldi. Dünyada faiz liginin ilk sırasında yüzde 118’lik faizle Arjantin yer alıyor. Bu ülke, yüzde 124’lük yıllık tüketici enflasyonuyla da dünyada enflasyon liginde dördüncü sırada yer alıyor.
Türkiye ise yüzde 58,9’luk oranla enflasyon liginde dünyada 7. sırada bulunuyor. Yüksek faiz liginde üçüncü sırada, yüzde 20’lik oranla savaştaki Ukrayna bulunuyor.
YİNE BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDELER...
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ekonomi ve faiz politikasına iişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Türkiye ekonomisi AKP'nin vizyonsuz politikaları nedeniyle krizden çıkamıyor." diyen Karabat, "Halkın hanesine sürekli yoksulluk yazılırken, rantçılara servet transferi hızla devam ediyor. Sanayinin dönüştürülmediği, dışarıya bağımlı olduğu bir dönemde faiz indirimleri ile enflasyon patlatıldı. İnsana ve üretime yatırım yapılmadı. Toplum kutuplaştırıldı, güvensizlik aşılandı. Faiz artırımları ile bu durumun düzeltileceği düşünülüyor. 4 ay önce faizi düşürenler, 4 ayda faizi yüzde 21,5 artırıp yüzde 30'a çıkardılar diye alkışlanmayı bekliyorlar. Yine büyük bir yanılgı içerisindeler." dedi.
TEHLİKE ÇANLARI..
Tablo yayınlayan Karabat, "Türkiye'nin dünya liginde rakibi olduğu Meksika, Endonezya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkeler faizde Türkiye'nin oldukça gerisindeler. Ama Türkiye tabloda da göreceğiniz üzere bu ülkelerden net bir şekilde ayrışıp, Arjantin'e doğru yaklaşıyor." dedi.

İŞSİZLİK ARTACAK..
AKP'nin faiz artırımları enflasyon konusunda pek bir işe yaramayacak, artan işsizlik ve durgunluğu göreceğiz. AKP ise baz etkisi ile enflasyonu düşürdüğünü iddia edecek.
KRT
1.2 milyonluk rektör VIP kontenjandan hacca gitti16 izlenme
Doğu Anadolu belini doğrultamıyor74 izlenme
İBB'den ‘usulsüz ihale’ iddialarına yanıt: Pazarlık usulünü tek tek anlattılar…31 izlenme
Türk ekonomisi daraldı! İşte büyüme rakamları...69 izlenme
Okulun 70 yaşındaki bekçisi 2 kız öğrenciyi taciz etti! Skandalı aileler ortaya çıkardı14 izlenme
İmamoğlu’ndan iktidarı kızdıracak sözler: "Göreceksiniz, on milyonlarca fark yiyecekler"32 izlenme
Ve bir afette daha vatandaş kaderiyle baş başa! Şanlıurfa’da selde mahsur kalanlar vatandaşların imkanlarıyla kurtarıldı63 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.762 yeni vaka tespit edildi, 24.497 kişi sağlığına kavuşurken, 176 kişi hayatını kaybetti!58 izlenme
İşsizlik maaşı alabilmek için başvuruda bulundular: 10 ayda 1.5 milyon işçi işten atıldı
AKP’nin seçim kutlamaları sırasında başına 'yorgun mermi' isabet eden çocuk yaşamını yitirdi
Sigara zammına diğer markalar da eklendi
TÜSİAD iktidarı bombaladı: "Çöken bir sistemdir. 10 küsur sene önceki olaylara şimdi yeni soruşturmalar açılıyor"