Madenciler "Ankara Ankara, patronları saklama" sloganlarıyla yürüdü

33 izlenme 28 Eylül 2024
Reklamlar

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun şirketi Fernas Madencilik’te, "Ölmek istemiyoruz" diyerek 3 gündür Ankara'ya yürüyen işçilerden bazıları fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan iş güvenliği ihlaline dair paylaşılan video dikkat çekerken, yürüyüşü sürdüren işçiler zeybek de oynadı.



Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te çalışan işçiler hem iş güvenliği hem de maaşlarda iyileştirme talebiyle yürüyüş başlattı. 400 bin volt elektrik olan makinelerin, madendeki suyun altında olduğunu ve kaçak durumunda işçilerin can güvenliğinin olmadığını söyleyen işçiler "301 kişi öldü. Bir 150-200 kişi daha ölmesin", "Biz de ölmeyelim diye iş güvenliği istedik" diyerek Soma'dan Ankara'ya yürüyüşlerinin 3. gününe geldi.

"ANKARA, PATRONLARI SAKLAMA" SLOGANLARI

Madenciler "Birleşe birleşe kazanacağız", "Ankara Ankara, patronları saklama" sloganları atarak yürüdü. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır taleplerini yeniden sıralayarak şunları söyledi: "Direnişimizin 33. günü. Ankara'ya yürüyoruz. Bu işçi kardeşlerimizin haklı mücadelesini, Türkiye'deki işçi sınıfıyla hep beraber kazanacağız. Haklı olduğuna inanıyoruz işçilerin. Talepleri de net. İş sağlığı ve güvenliği, yasal çerçeveler içerisinde zaten olması gereken. İşçilerin maaşlarının Soma'daki ortalama seviyesine gelmesi. Uçurum fark var, yüzde 25-30 fark var. Bunun ortası bulunmalı. Banka promosyonu var, bunu da işveren vermiyor, banka vermiyor. İşten çıkarılan arkadaşlarımız bir an önce işine dönsün."

Bir diğer işçi de "Yürüyüşümüzün 3. günü. Dayanışma içinde, hep beraber, omuz omuza haklarımızı kazanmak için yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Kararlıyız, kazanacağız" dedi.

Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tarikat hastanesinde 'boş yataklar sistemde dolu gösterilerek' yapılan 100 milyon TL'lik SGK vurgunu ortaya çıktı! Dehşet saçan kocayı bıçaklayan Tolga Daşkıran hakkında flaş karar! İkinci Kadir Şeker vakası olarak anılmıştı… Ekonomik gidişat gözler önüne serildi: AKP ve MHP seçmeni bile artık inanmıyor! AKP'nin yönetmelik değişikliği, kıyıları halka kapatabilir mi?