CHP'nin İstanbul İl kongresinin 45. hukuk mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından Özgür Çelik ve yönetim ekibi görevden alınarak yerlerine Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'tan oluşan 5 kişilik kayyım heyeti atandı. Heyet içinde bulunan Hasan Babacan ve Müjdat Gürbüz kayyım olmayı reddetti.
Tekin'in 'pazartesi il başkanlığına geleceğim' sözleri üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı polis ablukasına alındı.
Avrupa Parlamentosu Üyesi Dario Nardella, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının ve çevresinin polis çemberine alınmasına sosyal medya üzerinden tepki göstererek, "Türkiye'de CHP'ye karşı yaşananlar çok ciddi. Siyaset mahkemelerle veya polis gücüyle etkisiz kılınamaz" açıklamasını yaptı.
Nardella, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye'de CHP'ye karşı yapılanlar çok ciddi. Demokratik muhalefet tutuklamalar, komiserler ve parti merkezlerinin kuşatılmasıyla karşı karşıya kalıyor.
Siyaset, mahkemelerle veya polis gücüyle etkisiz kılınamaz. Özgürlüğü, demokratik yollarla seçilmiş belediye başkanlarını ve Türk vatandaşlarının özgür ve meşru muhalefet hakkını savunuyoruz."
TELE1
Hataylılara 331 günlük elektrik faturası: İlk okuma tarihi 6 Şubat39 izlenme
Çatıda sopayla 'Noel Baba'yı dövmek için bekledi !1322 izlenme
İlk kez uygulandı! Belde karantinaya alındı, giriş çıkışlar kapatıldı!112 izlenme
’23 Haziran’da korku ve kabus duvarını yıktık’57 izlenme
Skandal iddia! PKK’ya destek bildirisini TRT çalışanı okumuş!95 izlenme
Öğrenci intiharlarındaki ihmaller için düzenlenen eyleme katılan akademisyenlere soruşturma!30 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 332.382’ye, can kaybı 8.722’ye yükseldi!66 izlenme
ÇYDD ve ÇEV’e kumpas işte böyle kuruldu!32 izlenme