Ucuz ve kaliteli olacağı vaadiyle yapılan enerji özelleştirmeleri ters tepti. TEİAŞ özel dağıtım şirketlerine ödemesi gereken yaklaşık 1 milyar lirayı ödeyemiyor. 17 dağıtım şirketinin de kamuya ödemesi gereken 6 milyar lira borcu birikti. Elektrik üretim maliyetlerinin düşmemesi durumunda yılsonuna kadar şirketler toplam 50 milyar lira tutarında borçlanacak.
SEKTÖR AÇMAZDA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yanlış özelleştirme politikaları ve yanlış kararlar, 10 yılda enerji sektörünü çıkmaza soktu. Borç yükü artan özel dağıtım şirketleri TEİAŞ'a, iletim bedeli ödemelerini durdurdu. TEİAŞ da kapasite desteği kapsamındaki ödemeleri finansal sıkışıklık gerekçesiyle özel üretim şirketlerine vermiyor.
Milyarlarca lirayı bulan borç sektörde açmaz yaratıyor” dedi. Elektrik dağıtımının tamamının ve üretimin de yüzde 85'inin de özelleştirildiğini hatırlatan Akın, arz güvenliği sağlanması amacıyla yapılan kapasite mekanizması destekleme ödemelerinin durduğunu belirtti.

Ahmet Akın
Emekliler endişeli! 3 aydan kısa zaman kaldı…120 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında merkez Dubai mi?29 izlenme
Müyesser Yıldız: "15 Temmuz'un bilinmeyen görüntüleri var!"36 izlenme
Özgür Özel'den 'çivi çakmadılar' eleştirilerine sert yanıt: "Dünyadan kaynak buluyoruz, önlerinde imzada bekliyor"20 izlenme
Skandal... Camide 'CHP Zulmü' kitabı!69 izlenme
CHP, Muharrem İnce’nin aldığı oyu alsaydı, milletvekili sayıları nasıl değişirdi?341 izlenme
Hataylı esnaf anlatıyor 'Suriyeli mülteci Hatay’da dükkânını açıp akşam da Suriye’ye dönüyor!'77 izlenme
Adnan Oktar ve örgütünün finans yapılanması çözüldü299 izlenme
Zamlardan etkilenmediğini düşünen bir AKP'linin, gerçekle yüzleşmesi !
Parlamenter sistem için Cumhur İttifakı'nı şoke edecek sonuçlar: Son ankette bir isim Erdoğan'ı tahtından indirdi!
Süleyman Soylu 'Çadırlara çamaşır kurutma makinesi bile koymuşlar!' dedi ama gerçekte ne oldu?
Müjdat Gezen’den ‘Kanal İstanbul’ tepkisi: "Oğlum siz bizi salak yerine mi koyuyorsunuz?"