AKP'de siyaset yapmış isimlerin, kamu bankalarının üst yönetimine atanması bir süredir tartışılıyor. Son olarak geçtiğimiz haziran ayında eski milli güreşçi olan Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanması gündemi uzun süre meşgul etti. AKP eski milletvekillerinden Abdülkadir Aksu geçen yıl bankanın yönetim kurulu başkanlığına, Sadık Yakut yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti. Bankacılık ve işletmecilik alanında hiç iş tecrübesi olmayan bu isimlerin Vakıfbank'ın üst yönetimine getirilmesi, ehliyet ve liyakat açısından çok tartışılacak bir tablo ortaya çıkardı.
Banka yönetim kurulları, krediler, personel politikası, denetim ve yasalteknik altyapıya kadar birçok başlıkta en üst karar alma organı olarak görev yapıyor. Vakıfbank Yönetim Kurulu'nun 9 üyesinin 3'ü bankacılık tecrübesine sahip değil. Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan 1 Ocak30 Haziran dönemine ait finansal raporundaki bilgilere göre, finans sektöründe 2035 yıl arasında görev yapmış isimler, hayatları boyunca sadece banka müşterisi olmuş kişilerin altında çalışıyor.

Bankanın en tepesindeki isim olan Abdülkadir Aksu ile Kayseri eski milletvekili Sadık Yakut sektörde 1 yıllık kıdeme sahip.
Raporda 12 Haziran'da Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Hamza Yerlikaya'nın “Bankacılık ve İşletmecilik Dallarında İş Tecrübesi” kısmı ise boş bırakıldı. Vakıfbank'ın yönetim kurulunda yer alan bazı isimlerin mesleki tecrübelerinin 30 yılı aştığı görülürken, çok sayıda genel müdür yardımcısının da 25 yıldır bankacılık sektöründe görev yaptığı görüldü.
Yine aynı isim! Adaleti karıştıran atama!172 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz İliç raporunu açıkladı: “Murat Kurum acilen istifa etmeli”28 izlenme
Vergi cennetlerine giden zenginlere kötü haber45 izlenme
Türkiye’deki emekliler gelir bakımından dünya sonuncusu oldu: Türkiye emekliler için yaşanmaz ülke27 izlenme
CHP'de Muharrem İnce harekâtı başladı1567 izlenme
'Şehit mezarları hazırlanıyor' paylaşımını yapan bakın kim çıktı?71 izlenme
Devlet Cengiz’i, halk ormanı koruyor26 izlenme
3.5 Milyon çocuk işçi ter döküyor9 izlenme
Mansur Yavaş, kendisi hakkındaki yolsuzluk iddialarına ABB Meclisi'nden böyle yanıt verdi! 'Namuslu insanlar savcılığa gider, dedikodu üretmez!'
İki mahkeme kararı bile AKP’li belediyeyi durdurmaya yetmedi
Sedat Peker iyileşir iyileşmez 4 bomba tweet attı, seçim günü ne olacağını açıkladı!
Akaryakıta dev zam! Fiyatı dünyada düşüyor Türkiye'de coşuyor!