AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatı kurucu yönetim kurulu üyeliği de yapan, 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ayhan Balcı’nın şirketleri, 9 yılda 6 ilçe belediyesinden 69 ihale aldı. Ayhan Balcı ve kardeşine ait iki şirketten biri olan, Ender Elektronik Gıda İnşaat Tekstil Kırtasiye San. Ve Tic. Ltd. Şirketi son ihaleyi Bahçelievler Belediyesi’nden aldı. Bahçelievler Belediyesi’nin “Kırtasiye Malzemeleri Alım İşi” adıyla açtığı ve önceki gün sonucu açıklanan ihaleyi, Ender Elektronik firması 364 bin 794 TL’ye aldı. İhaleye iki geçerli teklif verilmişti.

9 YILDA 69 İHALE
ANKA’dan Oktay Yıldırım’ın haberine göre; Ayhan Balcıoğlu ve kardeşine ait Ender Elektronik ile Balcıoğlu Gıda Pazarlama San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, son 9 yılda, büyük bir kısmı Zeytinburnu olmak üzere Başakşehir, Bahçelievler, Beykoz, Beyoğlu ve Güngören belediyelerinden 69 ihale aldı. “Mal” ve “Hizmet” alımı adı altında açılan, 69 ihalenin toplam bedeli 50 milyon 630 bin 753 TL.
Balcıoğlu kardeşlerin şirketlerinin ilçe belediyelerinden aldığı en büyük ihale 2018 yılına ait. Yine Bahçelievler Belediyesi’nin, 2 Nisan 2018 tarihinde açmış olduğu, “Şehir İçi ve Şehirlerarası Gezi Organizasyonu” ihalesini Balcıoğlu Gıda firması 6 milyon 192 bin 306 TL’ye almıştı. 69 ihalenin bir kısmı “Pazarlık” usulüne göre bir kısmı da “Açık” usulde yapıldı.
Balcı kardeşlerin kuzeni Fatma Balcı iki dönemdir, AKP’den Zeytinburnu Belediye Meclis üyeliği yapıyor. AKP Kadın Kolları’nda da aktif görev yapan Fatma Balcı aynı zamanda İBB Meclis üyesi.

AYHAN BALCI KİMDİR
Zeytinburnu Kızılay Şube Yönetim Kurulu’nda olan Ayhan Balcı Rize 1964 doğumlu. Balcı, 2011 milletvekili seçimleri için aday adayı olduğu dönemde verdiği bir röportajda şunları söylemişti:
“Ben 1977 yılında siyaset ile tanıştım. 1978 yılında Milli Selamet Partisi’nde aktif olarak siyasete atıldım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında aralarında bulunduğu partilerde görev sürdürdüm. 2002 yılında Ak Parti’nin Zeytinburnu İlçe Teşkilatı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldım. Ak Parti Zeytinburnu İlçe Teşkilatı’nda 15 Ocak 2011 yılına kadar çeşitli birimlerde başkan ve başkan yardımcılığı görevlerini sürdürdüm. Benim siyasi geçmişimden bir kesit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yaşamının önemli bir bölümü ‘Bir Liderin Doğuşu Recep Tayyip Erdoğan’ adıyla yayınlanan ve Türkiye’de büyük yankı uyandıran kitabın 51’ince sayfasında da yer alıyor. Anlatılan olayların içerisinde olan birisiyim. Ak Parti Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı iken 15 Ocak 2011’de istifa ederek 2. Bölgeden Milletvekili aday adayı oldum.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpdenvekilolamayanismeihaletesellisih47675.html
Sedat Peker'den çok konuşulacak tepki! "Devletin namusunu kirlettiler"58 izlenme
Alman Lisesi'nde öğrenciler hep bir ağızdan Andımızı okudu41 izlenme
'Ekonomi güzel, her evde 3 araba var' diyen AKP'liye cevap 'Ben seni 40 senedir tanıyorum, senin bir bisikletin bile yok !'1705 izlenme
Bomba iddia! "Süleyman Soylu, 'Sedat Peker gibi ben de konuşursam yer yerinden oynar' mesajını Erdoğan'a ve diğer yol arkadaşlarına verdi!"99 izlenme
AKP iftarından sonra okul bahçesi çöplüğe döndü!213 izlenme
Osmaniye’de köylülerden taş ocağına karşı traktörlü eylem21 izlenme
Emekli silkeleniyor! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın maaşına yeni yılda rekor zam!43 izlenme
Cem Küçük büyük bir hesaplaşmanın parçası mı? Sıra medyadan kimlere gelecek27 izlenme
AKP'li vekilin FETÖ'ye övgülerde bulunduğu mesajları ortaya çıktı!
Erdoğan'ın kararnameleri hakkında yeni iddia: "Teker teker yargıdan dönüyor"
19 Mart eylemlerinde 120 kişi yasaklama kararı olmadan gözaltına alınmış
Rusya, Facebook, Twitter, Apple App Store'a erişimi engelledi