15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında şehit yakınları ve gaziler için bağış kampanyası başlatılmış ve 300 milyon liradan fazla bağış toplanmıştı.
Daha sonra, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kurulmuş, paranın bu vakıf aracılığıyla değerlendirileceği iddia edilmişti. Ancak bu paranın şehit yakını ve gazilere dağıtılmaması, “bağış paralarına ne oldu” sorularına neden oldu. Bunun yanı sıra Gazilere yönelik bayram ikramiyesi düzenlemesi yapılırken, 15 Temmuz gazilerinin düzenlemeden ayrı tutulması da tepkilere neden olmuştu.
15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler de, dün akşam Fox TV Ana Haber’e konuşmuş ve seslerinin duyulmadığını, 2324 Ocak’ta Ankara’da meydanlara çıkacaklarını söylemişlerdi.
Şehit Yakınları ve Gazi Hakları Derneği'de Başkan Yardımcısı, 15 Temmuz gazisi emekli polis memuru Servet Acun da, konuyla ilgili, “15 Temmuz’un Kahraman Gazileri” adlı sosyal medya grubundan paylaşımlarda bulundu.
15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin 2324 Ocak’taki eyleme katılmamaları yönünde hükümet yetkililerinden telefonlar geldiğini iddia eden Servet Acun, “Bize gelen telefonların haddi hesabı yok. Ancak biz 15 Temmuz Gazi ve şehit yakınlarının haklarını aramaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Evlerine haciz gelen, hatta ve hatta pavyonda çalışma zorunda olan, maddi yetersizlikler yüzünden aile bütünlüğü bozulan gazilerin sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini paylaştı.
Fox TV Ana Haber yayınına çıktıkları için büyük baskı altında olduklarını paylaşan 15 Temmuz gazisi Servet Acun, “Az önce Cumhurbaşkanlığı avukatlarından bir tanesi tarafından arandım. Tam 11 dakika boyunca bana yüklendi de yüklendi. ‘Fatih Portakal’a nasıl çıkarsından’ tutun daha neler neler… Ben de dedim ki ‘hak aramak ne zamandan beri suç oldu. Bir sürü gazi, ben de dahil, sürgün edilirken neredeydiniz. Ankara’daki davalara 20 Gazi katılıyor, 15 Temmuz davalarına. Cumhurbaşkanı Hande Yener’e randevu vereceğine 4 senedir bize neredeyse bir kere bile randevu vermedi” ifadelerini kullandı.
İşte Şehit Yakınları ve Gazi Hakları Derneği'de Başkan Yardımcısı, 15 Temmuz gazisi emekli polis memuru Servet Acun’un mesajları:


https://odatv.com/15temmuzgazileriisyanettipavyondacalismazorundaolangazilervar14012048.html
İBB meclisinde CHP ve İYİ Parti’nin depreme karşı güçlendirme teklifi AKP oylarıyla reddedildi!35 izlenme
Sabiha Gökçen Havalimanı’na ek sefer izni yok!69 izlenme
Reina katili, Altaylı’nın koğuş komşusu5 izlenme
İhalesi 3 kez iptal edilmişti: Sağlık Bakanlığı şehir hastanesi için 1 milyar 925 milyon TL’lik imza attı30 izlenme
AKP'li vekilden şiddete teşvik! "Vatandaşa 'gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın, ben devlet olarak üzerime düşeni yaptım, hizmeti vermeyen onlar' diye de kışkırtırım"22 izlenme
Yargıdan gerici kadın düşmanı için skandal karar!130 izlenme
Katar, Borsa İstanbul'da ABD’yi solladı!76 izlenme
AKP'li Ağrı Belediyesi'nin halk ekmek büfelerinde satış durdu!44 izlenme