Home
02 Eylül 2023 ( 39 izlenme )
Reklamlar

Koronovirüs vakaları yeniden mi başlıyor!

Koronavirüs salgını dünya genelinde hafiflemiş gibi görünürken, yeni varyantlar önümüze yeni sorunlar çıkarıyor. Birçok ülkede nadir vaka bildirilirken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklama endişeleri artırıyor. DSÖ, Ağustos ayında koronavirüs vakalarında bir önceki aya göre yüzde 38'lik bir artış yaşandığını ve dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde yeni vaka rapor edildiğini açıkladı.

DSÖ'nün epidemiyolojik güncelleme raporuna göre, 31 Temmuz ile 27 Ağustos tarihleri arasındaki 28 günlük dönemde, 1,4 milyonun üzerinde yeni Covid19 vakası ve 1800'den fazla Covid19 kaynaklı ölüm bildirildi. Bu dönemde vakalarda yüzde 38'lik bir artış görülürken, ölüm oranında ise yüzde 50'lik bir düşüş yaşandı.

Ancak rapor edilen vakaların, küresel olarak test ve raporlama eksiklikleri nedeniyle gerçek enfeksiyon oranlarını tam olarak yansıtmadığına dikkat çekiliyor. DSÖ verilerine göre, dünya genelinde 770 milyondan fazla Covid19 vakası ve salgın kaynaklı 6 milyon 956 bin ölüm rapor edilmiş durumda.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türk-iş açıkladı: Açlık sınırı ile asgari ücret arasında uçurum büyüdü, açlık da yoksulluk da artık lüks! Bakan Çavuşoğlu 'babam çoban bulamıyor, hepsini gönderemeyiz' diyordu, çobanlık yapan kaçak Afgan katliam yaptı! CHP’den şehit Özalkan’ın vasiyeti için müthiş teklif: Maaşlarımızdan kesilsin! AMB'den Temmuz'da faiz artışı sinyalleri