Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat’ta kabine toplantısının ardından “Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Böylece dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir” açıklamasını yapmıştı.
Bu açıklamanın üzerinden 1,5 ay geçmesine karşın iktidar tarafından herhangi bir düzenleme yapılmadı. Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi’ne 21 Mart son ödeme tarihli elektrik faturası 2862 lira geldi. Fatura ödenmeyince elektrik elektrik kesildi.
Şube Başkanı Nesimi Üçlertoprağı, elektrik faturasında cemevinin ‘tek terimli ve tek zamanlı ticarethane’ olarak sınıflandırıldığı için faturayı ödememe kararı aldıklarını kaydederek, bunun üzerine elektrik şirketi yetkililerinin herhangi bir tebligat yapmadan son ödeme tarihinden bir hafta sonra cemevinin elektriğini kestiğini söyledi. Üçlertoprağı, şu açıklamayı yaptı:
“Bugün Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi’nin cemevinin ve morgun elektriklerin kesildiğini gördük. Biz bu elektriğini bilerek ödemedik, protesto için ödemedik çünkü bizim bu cemevlerimiz ne ticarethanedir ne de meskendir. Camilerimizin elektriklerinin devlet tarafından karşılandığı biliyoruz. Biz de eşit yurttaşlık anlamında bu ibadet evimiz olan cemevimizin elektriklerinin de devlet tarafından ödenmesini talep ediyoruz.
Biz de bu ülkeye seve seve vergilerimizi ödüyoruz, yurttaşlık görevimizi sonuna kadar yerine getiriyoruz. Bu ülkenin kimliğini şerefimizle, haysiyetimizle olarak cebimizde taşıyoruz, bununla onur, gurur duyuyoruz. Ama devletin de bu haksızlık karşısında gereğini yapmasını bekliyoruz ve ayrıca cemevimizin elektriğinin kesilmesi herhangi bir şekilde bize bir tebligat yapılmadı. Bize gerek bir duyuru yapılmadı sanki ansızın gelip kesilmiş gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bu üzüntücü verici bir şey. Yarın bir cenazemiz olduğunda ne yapılacağını ilgili kurumlara istişare edilmesini, onların bu değerlendirmeyi yapmalarını bekliyorum.”
halktv.com.tr
Burak Yapı Sitesi davasında yeni gelişme: Kamu görevlileri ilk kez hakim karşısında21 izlenme
Süleyman Soylu'nun asıl planı ortaya çıktı! MHP de işin içinde55 izlenme
Cem Küçük'ün okul saldırılarına yorumu ağızları açık bıraktı: "Bu tarz olaylar Avrupa ve Amerika'ya göre sayıca çok düşük bizde. Bu konuda çok iyiyiz"26 izlenme
Zeytin yetişmeyen ülkede zeytinin fiyatı 50 TL iken Türkiye'de neden 250 TL?50 izlenme
Rusya'dan 2 Türk şirkete yasaklama!128 izlenme
MSB'den Sumud Filosu için kritik tahliye hamlesi!29 izlenme
Bilişim uzmanı skandalı ortaya çıkardı: 7 milyon hayalet seçmen!49 izlenme
TÜİK'i köşeye sıkıştıran gelişme! Emekli maaşlarını değiştirmeye yetecek mi?87 izlenme
Tacizden tutuklanan ilçe müftüsüne sahip çıktı!
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile genelge! İşte yeni corona kararlarının ayrıntıları
Deprem ihalesi yine yandaş şirkete verildi! Mahalleyi AKP’li damat yapacak
Koyunlar için çobanın bir önemi yoktur... Takip edecekleri biri olsun yeter !