Sağlık Bakanlığından şehir hastanelerine 42.5 milyar TL harcandı. Bakanlığın şehir hastanelerine harcadığı para, önemli sağlık harcamalarını da geride bıraktı. Bakanlık bütçesinden aile hekimliği hizmetlerine 36 milyar TL ve kanserle mücadeleye ise 12.7 milyon TL harcanması dikkati çekti. Bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı diğer mücadele faaliyetlerine 38.3 milyar TL, ağız ve diş sağlığının korunmasına sadece 204 bin 610 TL harcandı.
YÜZDE 26 AYRILDI
KamuÖzel İş Birliği (KÖİ) projesi olarak birçok kentte inşa edilen şehir hastaneleri, AKP’nin sağlığı “ticaret” olarak gördüğü gerekçesiyle muhalefet tarafından eleştiriliyor. Türkiye’de şu an hizmet veren 25 şehir hastanesi bulunuyor. Bakanlık 2025 yılı için verilen 1 trilyon 20 milyar 317 milyon TL’lik bütçesinin yüzde 26’sını şehir hastanelerine ayırdı.
Sağlık Bakanlığı bütçesinden şehir hastaneleri için OcakNisan 2025 döneminde “Kamu Özel İş Birliği Modeli ile yapılan sağlık tesislerine yönelik faaliyetler” adı altında 42 milyar 580 milyon 586 bin TL harcadı. Böylece, şehir hastaneleri için 2024’te harcanan 90 milyar 481 milyon 380 bin TL’nin yüzde 47’si yılın ilk dört ayında harcadı.
Nefes
Erdoğan’a hakarete beraat kararı veren hakimi sürdüler!399 izlenme
Ara seçim tartışması siyaseti ısıttı: Saray’ın sesi AKP’nin planını fısıldadı30 izlenme
Beyaz TV muhabiri Atalay Demirci'nin yüzüne tükürdü !895 izlenme
Türkiye tarihinin en büyük kadro ilanında skandal iddialar! ‘Hepsi isme özel’48 izlenme
Metin Akpınar'dan Merve Dizdar'a destek: "10 senedir Türkiye'de 4 bin kadın öldürüldü. Merve mi haksız?"47 izlenme
Vergide zirve değişmedi gizlilik rekor kırdı26 izlenme
2020 yılında İşsizlik maaşı belli oldu!109 izlenme
Vatandaş TÜİK'in enflasyonuna inanmıyor: "İyiye gidiş yok, daha da kötüye gidiyor"23 izlenme
Çorlu tren kazası davasında tek tutuklu isim de tahliye edildi!
Milas’ı bekleyen tehlike: Önlem alınmazsa çevre felaketi olur!
Torpilli yolcunun babası Mustafa Sofi: “Kızım için bir ayrıcalık yapılması mümkün mü?
Gallup’un 2022’ye dair ülkelerin umutlarını ortaya koyan araştırmasında kötümserler liginin zirvesinde Türkler var!