Çorlu Tren kazasına ilişkin açılan davanın 11. duruşmasında mahkeme heyeti, dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan tutuklanmak üzere yakalama emri çıkartılmasına karar vermişti.
Karasu bu karardan 5 gün sonra avukatıyla Çorlu Adliyesi’ne gelmişti. Karasu ifadesinin ardından cezaevine gönderilmişti.
Mümin Karasu’nun avukatı tarafından tutukluluğuna itiraz edildi. Dilekçe hakkında yazılı mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, kararın yasaya uygun olduğunu ve itirazın reddini talep etti.

‘KAÇAK DURUMDA BULUNMADIĞI’ İDDİA EDİLDİ
İtirazı inceleyen Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise Karasu’nun tutukluluğuna yapılan itirazı kabul ederek, yurt dışı yasağıyla tahliyesine karar verdi.
Tahliye gerekçesinde, “… sanığın 10/10/2022 tarihinde bizzat adliyeye gelerek teslim olduğu ve tutuklandığı, bu hali ile kendisinin bizzat teslim olması karşısında kaçak durumda bulunmadığı, yine dosyaya tensip incelemesinden sonra ve duruşmada yeni delilin dahil olmadığı, dosyanın suç tarihinin 2018 olduğu, aynı suç isnatları ile birden fazla sanığın tutuksuz olarak yargılandığı, dosyanın bulunduğu aşama ve suç tarihi itibariyle müdahale edilebilecek delil de bulunmadığı ve tutuklamanın bir tedbir olduğu hususları göz önüne alınarak sanık müdafisinin itirazının kabulüne ve sanık Mümin Karasu’nun tahliyesine…” ifadelerine yer verildi.
KRT
Emekli vatandaş isyan etti: "Emekliyim, maaş yetmiyor, ondan bundan para topluyorum. Neredeyse mendil açıp para toplayacağım"22 izlenme
Yaz okulu öğrencileri İstanbul sokaklarında tekbir getirerek yürüdü !389 izlenme
İlçe Milli Eğitim Müdüründen okul müdürlerine skandal çağrı! "Öğrencileri dini derslee yönlendirin"95 izlenme
Samsun Atasına sahip çıktı! Saldırıya uğrayan Atatürk Anıtı'nı vatandaşlar insan zinciri oluşturarak korumaya aldı! 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz!'71 izlenme
Eskişehir’de 'Barınamıyoruz' eylemi yapan üniversite öğrencileri, valiliğin yasak kararını aşmak için yeni bir çözüm buldu!114 izlenme
İçişleri teyit etti: Tunceli Valisi merkeze çekildi42 izlenme
CHP lideri Özgür Özel'e saldıran şahsın yeni görüntüsü: Şahsın, Özgür Özel'i adım adım izlediği ortaya çıktı28 izlenme
Denizli 6 büyüklüğünde deprem!105 izlenme
Habertürk muhabiri skandalı anlattı! Taliban üyesi, Malatya İnönü Üniversitesi'nden okumak için kabul almış!
TEPAV'dan dikkat çeken rapor: Enflasyona çare olmayan faiz
Narin'in cesedini kontrol etmek için günlerce balık tutmaya gitti!
Akılalmaz arsa oyununa İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı: AKP'li belediyeden büyük vurgun!