CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı soruşturmasında, Çubuk Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz, olaydan bir gün sonra yumrukçu Osman Sarıgün hakkında “yakalama müzekkeresi” düzenlemişti. Savcı Poyraz, yazıda Sarıgün’ün “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan ifadesinin alınması ve ardından serbest bırakılması talimatını vermişti. Tepkçi çeken kararlara imza atan Savcı Poyraz’ın, avukatlıktan geçiş yaptığı, avukat olduğu dönemde de Ensar Vakfı Ankara Şube Başkanlığı görevini yürttüğü gündeme gelmişti.
Odatv, Savcı Ercan Poyraz’ın Ensar Vakfı Ankara Şube Başkanı olduğu döneme ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı yakaladı.
Savcı Ercan Poyraz, avukat olduğu dönemde, Ensar Vakfı’nın yanı sıra Hukukçular Kulübü Başkanlığı da yapmıştı.
ENSAR VAKFIN’DAKİ TECAVÜZ SKANDALINDAN SONRA ŞİMDİ DE BU
Dönemin Hukukçular Kulübü Başkanı Avukat Ercan Poyraz, Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirilen 3. İstişare Kampı'nda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Kılıç ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye teşekkür plaketi vermişti.
Tecavüz skandalıyla gündeme gelmiş Ensar Vakfı’nın eski şube başkanı Savcı Ercan Poyraz’ın başkan olarak ödül verdiği Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin kardeşi de tecavüz skandalıyla gündeme gelmişti.
ÇOCUKLAR PAZARLANIYOR
Eski Hendek Belediye Başkanı ve AKP Sakarya Milletvekili olan Ali İnci’nin kardeşi Yusuf İnci hakkında tecavüz suçlamasıyla soruşturma yürütülmüştü.
Tecavüz zanlısı Yusuf İnci’nin, tecavüzüne uğrayan 15 ve 14 yaşlarındaki iki kız çocuğunun açığa çıkan ifadeleri kan dondurmuştu. Bu tecavüzlerle ilgili ifadelere ulaşan Birgün gazetesinden Can Uğur’un haberinde, Yusuf İnci’nin suçlamaların ardından ailenin şirketinin bulunduğu Fildişi Sahili’ne kaçtığı belirtildi.
Mağdur yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:
“Ben okul çıkışı kuaföre gittim bana oturmamı söyledi. Ben yine TV odasında oturdum. Yaklaşık 10 dakika sonra Yusuf İnci geldi. Yine diğerlerinde olduğu gibi Yusuf İnci odaya girdikten sonra A. Abla kapıyı kilitledi biz yalnız kaldık. Yine aynı rıza dışı benimle ilişkiye girdi.
A. Abla bir gün bana N.D, N.A ve S.Y’nin bu ilişkilerde bulunduğunu ve çok para kazandıklarını eğer bende akıllı olup onlar gibi davranırsam benim de çok para kazanacağımı söylemişti. Bu kızları dükkanda müşteri olarak görmüştüm."
İnci'nin o dönem siyasi bağlantıları nedeniyle kollandığı, bu sayede yargıdan kaçarak yurtdışına çıkabildiği konuşulmuştu.
https://odatv.com/kilicdaroglunulincedenleribirakansavcinintuhafiliskileri03051925.html
Saray medyasının İmamoğlu’nu karalama kampanyasına sel mağduru esnaftan cevap !305 izlenme
'Kayıp diploma' iddiasında yeni gelişme536 izlenme
Kurultay sonrası ilk miting! Özgür Özel asgari ücret teklifini açıkladı5 izlenme
Antalya’da orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor8 izlenme
Ünlü pideci iflas etti! 75’ten fazla restoranı olan Çıtır Usta konkordatoyu geçti…132 izlenme
EYT’de başvuru nasıl yapılacak? Düzenleme yarın Meclis’e geliyor44 izlenme
Fatih Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi!86 izlenme
İşte yoksulluğun fotoğrafı: Gıda ürünlerine çip takılıyor!101 izlenme
Ücretsiz maske başvurularının dağıtımında kafa karıştıran sorular
AKP'den çalışanları isyan ettirecek yeni vergiler: Büyükşehirlerde yaşamak imkânsız hale gelecek
Mansur Yavaş'a operasyon gelirse olacaklar 19 Mart'tan belli: Piyasalara bedelini açıkladı
Uzman isim 8 maddede anlattı: Yangının sorumlusunu açıkladı