Cemil Kılıç, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla evinin bulunduğu sokakta saldırıya uğradığını duyurdu. Uğradığı saldırı sonrasında koşarak evine sığındığını belirten Kılıç yaşananları kameralara anlattı.
Kılıç, "Yolda yürürken yukarıda bulunan caminin önünden geçerken, biri geldi bana selam verdi, iyi niyetle yaklaştı. Ben de olumsuz bir şey düşünmedim, herhangi bir önlem alma gereği duymadım. Pek çok sefer olduğu gibi yolda görüp hal hatır soranlardan biridir diye düşündüm fakat daha sonra yaklaşıp, 'Falan kişi misiniz' diye sordu. Ben de evet deyince, saldırmaya ve slogan atmaya başladı. Bağıra bağıra slogan atınca yanına başka kişiler de gelmeye başladı. Saldırı sonucu önce yere düştüm sonra ayağa kalktım. Ben de onlara karşılık vermeye çalıştım, verdim. Onlar daha kalabalıktılar. Önce saldıran tekti, sonra birkaç kişi daha geldi yanına. Saldıran kişide değil ama diğerlerinin ellerinde sopalar vardı. Ben o esnada çoğaldıkları için ister istemez eve doğru kaçtım. Kendimi eve zor atabildim. Slogan atmayı sürdürüyorlardı, ben de bunu basına duyurdum doğal olarak. Slogan olarak 'Allahu Ekber' diyerek slogan atıyorlardı. Polis arkadaşlar buradalar, şikayetçi oldum" dedi.
"Yakın zamanda değil, aylardır tehdit ediliyordum" İfadesini kullanan Kılıç, "Çeşitli terör örgütlerinden İBDAC'den dahi tehdit aldım. Diğer bazı gerici gruplardan tehdit aldım. Ben yine de bu şekilde bir saldırıya cüret edebileceklerine bu kadar pervasızlık yapacaklarına ihtimal vermiyordum. Ne üzücü ki bu gerçekleşti. Bununla yalnızca bana değil tüm topluma bir gözdağı vermek istiyorlar. Biz korkmadan çekinmeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah'a bir can borcumuz var başka bir borcumuz yok. Günü geldiğinde Allah yazdığında emaneti sahibine teslim ederiz. Can korkusuyla fikirlerimizi, açıklamaktan düşüncelerimizi dile getirmekten çekinmeyiz. Cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri savunmaya devam edeceğim. Tehditler karşısında asla yılmayacağım. Burada evim dördüncü katta duyamamış olabilirim ama slogan atmayı sürdürmüş olabilirler. Sokakta sopalarla dolaşıyorlardı" İfadelerini kullandı.
Cemil Kılıç daha sonra evine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri Gaziosmanpaşa'da bulunan noktada güvenlik önlemleri aldı.
Polisin kaçan saldırganı arama çalışması sürüyor.
Cumhuriyet
Bankaya borcunu ödeyemediği için takibe düşen kişi sayısı, geçen yıl 1.7 milyon daha arttı!45 izlenme
CHP’li İlhan Cihaner’in acı günü126 izlenme
RTÜK durmuyor... Ceza üstüne ceza!61 izlenme
AKP'de hazırlık var! İşte Erdoğan sonrası konuşulan isimler!41 izlenme
Tarihi fiyasko: 5 milyon kişinin başvurduğu projede 2 yıldır çivi çakılmamış25 izlenme
Soma Holding’in gökdeleni icradan satılıyor!198 izlenme
Atatürk'ün ilk defa ortaya çıkan fotoğrafı83 izlenme
102 yıllık şirketin kapısına icra dayandı89 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı! MHP’li vekil detayı
Resmi genelge yok 'RT' var: Bakanlık, Valiliğin açıklamasını paylaştı
AKP döneminde, İBB’nin şirketi Kiptaş AKP'li 200 isme indirimli ev satmış! Bir tane de Yeliz kod adlı vekil kapmış
Direniş kazandı: 449 günlük direnişin sonunda mahkeme, Cargill işçileri lehine karar verdi