Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporunu Soylu’ya raporunu sunmasının ardından, bakan izin verme kararı aldı.
Soruşturma izni verilenler, dönemin il milli eğitim müdürü Asım Sultanoğlu, Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır ile il dernekler müdürü Ömer Sezer. Soylu, kusuru olmadığı gerekçesiyle dönemin valisi Murat Koca’ya soruşturma izni vermedi.
İzin yazısında, olayın yaşandığı yurdun kaçak olduğu belirtilerek vakıf ve derneğe olayın ardından denetim yapıldığı dile getirildi.
Karaman’da sekiz ila 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen öğretmen Muharrem Büyüktürk tutuklanmıştı. Büyüktürk’ün çocuklara tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.
Öğretmenin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği ortaya çıkmıştı. Bu vakıf ve dernekler savunmaya geçmişti.
Büyüktürk, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 508 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
http://www.diken.com.tr/karamandakicocuktecavuzlerindeyillarsonrayoneticileresorusturmaizni/
Vakıf kiracıları yüzde 72'lik zamma karşı30 izlenme
Emekliye kırmızı et hayal oldu: Emekli 2018'de kurbanlık alabilirken şimdi 5 kilo et alamıyor22 izlenme
Saray 'Atatürk ve laiklik' söyleminden rahatsız oldu49 izlenme
Sağlık çalışanları isyan etti: "Veri girmekten başka bir şey yapamıyoruz"9 izlenme
AKP’li vekiller Adana'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmadı!28 izlenme
Vekile yüzde 49, millete yüzde 37 zam!23 izlenme
Manifest Grubuna Hapis Talebi!8 izlenme
Türkiye'den kaçan yerli sermaye öyle bir rakama ulaştı ki!163 izlenme
Fenerbahçe'den 29 Ekim koreografisi ve tribünlerden 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları!
Reuters'tan çarpıcı iddia: Rusya, Suriye’de saldırıları artırdı. Türkiye destek kuvvet gönderdi
Davutoğlu gündeme getirmişti: Tarihin tanığı uçak kötü yola düştü
Dilan Polat ve Engin Polat’ın tutukluluğa itiraz