Bahşi’nin hâkim eşi Sabahat Bahşi, son HSK kararnamesiyle Ankara 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nden Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın taraf olduğu bir davada hakimlik yapan Sabahat Bahşi için, Kılıç'ın avukatının reddihakim dilekçesinde, “Mahkeme hakimi tarafından tespit edilen raporun tebliği üzerine yaptığımız araştırmada mahkeme hakiminin eşi Feridun Bahşi’nin 27. dönem İYİ Parti Antalya Milletvekili olduğu haricen öğrenilmiştir” ifadelerine yer verildi.
“AK PARTİ, PARTİ MİLİTANLARINI HAKİM SAVCI YAPARAK YARGIYI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ GÖREV YAPAMAZ YANDAŞ BİR KURUM HALİNE GETİRMİŞTİR”
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Bahşi, değişikliğin gerekçesinin eşinin Kılıç’ın taraf olduğu bir davanın hâkimlik yapması olduğunu söyledi. Bahşi, “2010 Anayasa değişiklikleri sonrası, Türk yargısı önce FETÖ sonra AK Parti militanlarına teslim edildi. Son dönemde yaşanan yargı facialarını kamuoyu yakından izliyor. Daha önce yargı sisteminden çokça şikayet eden AK Parti, parti militanlarını hakim savcı yaparak yargıyı bağımsız ve tarafsız görev yapamaz yandaş bir kurum haline getirmiştir” dedi.
“BURADA YAPILAN HUKUK YA DA ADALET DEĞİL ADALETÇİLİK OYNAMAKTIR”
Bahşi, “Mesele her şeyi herkesten iyi bildiğini zanneden bir zihniyetin yönettiği Türkiye’de, bir hâkimin, eşinin bir başka partide milletvekili olması bile sorun yaratmasıdır. İki ayrı parti milletvekili arasındaki siyasi husumet. Burada yapılan hukuk ya da adalet değil, adaletçilik oynamaktır. Önemli olan yargılananın kim olduğu değil, nüfuzu değil, önemli olan, adaletin gereğidir. Hakimin baktığı davada davalının eski bir bakan olmasının, bir siyasi nüfuzunun olmasının zerre önemi yoktur” diye konuştu.
https://odatv4.com/eskibakanindavasinabakanhakimesininbasinanegeldi18062054.html
Bozdağ, Kılıçdaroğlu'na yanıt verirken Erdoğan'ın sözlerini unuttu: Yanıldım demeye hakkı yok400 izlenme
İngiltere, Brexit’te tek taraflı değişiklik düşünüyor32 izlenme
2 saatlik asgari ücretle Türkiye, İsviçre, Avusturalya ve ABD'de ne alabiliyorsunuz?26 izlenme
Kim, hangi yola, ne kadar para ödüyor?94 izlenme
Türk vatandaşının 70 saati İngilizlerin 2 saatine eşit!38 izlenme
ABD Hazine Bakanı, Bankacılar Birliği ile görüştü: Türk şirketleri yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.33 izlenme
Ekmeğe tarihi zam geliyor!37 izlenme
Edirne'de Putin etkisi yaşanıyor! Edirne'deki Bulgarlar, bu sefer ağırlıklı olarak iki ürünle ilgileniyor.37 izlenme
Ukrayna ordusu Rus hedeflerini insansız hava aracı destekli operasyon düzenleyerek havadan vurdu!
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında bir tutuklama daha
Nazım Hikmet’in kendi sesiyle kayda aldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladığı mesajı: "Bu bayramı siz Türkiye’de bugün çok ağır şartlar içinde kutluyorsunuz"
AKP'li belediye 500 kişiyi işsiz bıraktı