Suç örgütü liderliğinden yargılanan Sedat Peker'in, Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve evdeki görevli Yılmaz Günay vurulurken şüpheli Ö.Ş. gözaltına alınmıştı.
İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada, "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.'nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G. isimli şahsı alacak verecek meselesi yüzünden vurduğu tespit edilmiş, örgüt üyesi Ö.Ş. Sancaktepe'de olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Sedat Peker'in basın danışmanı olduğu öne sürülen Emre Olur, Emniyet'in ifade ettiği gibi saldırının alacak verecek meselesi olmadığını, tarafların birbirini tanımadığını belirtti.
Gazeteci Erk Acarer, kamuoyunda oluşan kuşkuların giderilmesi için HTS kayıtlarının yayınlanması gerektiğini söyledi.
Acarer, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Emniyetin; açıklamada kamuoyunu tatmin için 2 kişi arasında geçen irtibatı bilgiye dökmesi gerekir. Bunun için Peker’in hep söz ettiği HTS ya da baz istasyonları kayıtları gereklidir. Aksi halde kamuoyu, “Ne gizliyorsunuz ve ne organize ediyorsunuz?” diye sormaya devam eder."
Öte yandan Acarer, Sedat Peker'in akrabası, "Kıbrıslı Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul’da gözaltına alınan Metin Süs’ün" Florya’da bir silahlı saldırıda vurulduğunu da öne sürdü. Acarer, yaşanan olaylarla ilgili, "Tesadüf mü yoksa birbirine bağlı olaylar zinciri mi başladı?" diye sordu.
Yeniçağ
Vatandaştan Şimşek'in 'enflasyon düşüşte' sözlerine tepki: "Acaba sokağa inmiş mi? Neye dayanarak söylüyor?"18 izlenme
Adalet Bakanlığı'na yürüyen CHP Gençlik Kolları'na müdahale!9 izlenme
Erdoğan'a büyük şok: Fark açılıyor, ikinci turda da kaybediyor!44 izlenme
İddia: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kardeşi üniversiteye atandı158 izlenme
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısına evinin önünde saldırı!53 izlenme
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek: "Görüyorsunuz, ciğerlerimiz yanıyor. Çok zor bir gece olacak"12 izlenme
'Tek adam' ifadesi 'cumhurbaşkanına hakaret' sayıldı41 izlenme
Tepkilerin ardından Van-İran sınırında yapılan beton duvar hızlandı!65 izlenme
Kuran kursunda çocuğa kemerle dayak kamerada!
Yeni Şafak yazarı AKP'nin anketini açıkladı: Yüzde 26, alarm verici olmasa da...
Sanayide çarklar durdu! Yalnızca Sinop'ta 30 fabrika üretim yapamadı!
Erdoğan'ın mülteci evrimi! "Göndermeyeceğiz, gönüllü ve onurlu geri dönüş, 1 milyon Suriyeli'nin dönüşü için proje başlatacağız"