Suç örgütü liderliğinden yargılanan Sedat Peker'in, Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve evdeki görevli Yılmaz Günay vurulurken şüpheli Ö.Ş. gözaltına alınmıştı.
İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada, "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.'nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G. isimli şahsı alacak verecek meselesi yüzünden vurduğu tespit edilmiş, örgüt üyesi Ö.Ş. Sancaktepe'de olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Sedat Peker'in basın danışmanı olduğu öne sürülen Emre Olur, Emniyet'in ifade ettiği gibi saldırının alacak verecek meselesi olmadığını, tarafların birbirini tanımadığını belirtti.
Gazeteci Erk Acarer, kamuoyunda oluşan kuşkuların giderilmesi için HTS kayıtlarının yayınlanması gerektiğini söyledi.
Acarer, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Emniyetin; açıklamada kamuoyunu tatmin için 2 kişi arasında geçen irtibatı bilgiye dökmesi gerekir. Bunun için Peker’in hep söz ettiği HTS ya da baz istasyonları kayıtları gereklidir. Aksi halde kamuoyu, “Ne gizliyorsunuz ve ne organize ediyorsunuz?” diye sormaya devam eder."
Öte yandan Acarer, Sedat Peker'in akrabası, "Kıbrıslı Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul’da gözaltına alınan Metin Süs’ün" Florya’da bir silahlı saldırıda vurulduğunu da öne sürdü. Acarer, yaşanan olaylarla ilgili, "Tesadüf mü yoksa birbirine bağlı olaylar zinciri mi başladı?" diye sordu.
Yeniçağ
Netanyahu çağrı yaptı: İsrail’de halk silahlanıyor47 izlenme
Tacizden ceza alan AKP'li başkan istifa etti!235 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz '2014-20 yılları arasında Yap-İşlet-Devret projeleri için verilen Hazine garantilerine ek olarak ödenen kur farkı toplam 77,9 milyar TL!'75 izlenme
"Maaşınız kaç dolar?" sorusuna vatandaşın cevabı: "Bozdurup bozdurup harcıyoruz, gece gündüz tatillerdeyiz günlerdir bitiremedik bu 7 bin 500 TL'yi"48 izlenme
Süleyman Soylu bu kez Oy ve Ötesi’ni hedef aldı49 izlenme
Polonez işçilerine bu kez de Çatalca Müftüsü'nden müdahale! 'Böyle hak aranmaz' diyerek işçilere saldırmaya kalktı33 izlenme
Türkiye karşıtı ABD’li senatör’den tepki çeken açıklamalar!50 izlenme
Gencin konuşması gündem oldu: "Bu ülkenin gençlerinin umutlarını, mutluluğunu çaldınız"50 izlenme
Mansur Yavaş’tan iktidara sert sözler! Tek tek saydı
Kocaeli Valiliğine gelen tepkilerin ardından İYİ Parti'den 81 ile 'mevlit' talimatı!
Erdoğan yenilgiyi kabul etti: Büyükşehirleri kaybetsek dahi...
Resmi Gazete’de ‘görevden alınmıştır’ detayı: İstifa eden Hafize Gaye Erkan 2 yıl daha maaş alabilecek!