Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kuzey Kıbrıs’ta yaptırdığı cumhurbaşkanlığı sarayı için 2 milyar TL’lik bir ihale daha düzenledi. Toplam maliyeti 4.5 milyar TL’yi bulan saray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mevcut Cumhurbaşkanlığı binasını “gecekonduya” benzetmesi nedeniyle yapılıyor.
İLK İHALE 2022’DE YAPILDI
Saray için ilk ihale 7 Temmuz 2022’de düzenlenmişti. Bu ihale 2 milyar 497 milyon TL’ye kamudan aldığı dev ihalelerle bilinen Siyahkalem Mühendislik Şirketi’ne verilmişti. Birgün’ün haberine göre TOKİ, 16 Nisan 2024’te saray inşaatını tamamlamak için bir ihale yaptı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre “KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, İç Mekan Düzenleme, Cami Tamamlama ve Otopark ile Sosyal Donatıların İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında düzenlenen ihale, 1 milyar 998 milyon TL’ye yine Siyahkalem Mühendislik Şirketi’ne verildi. Her iki ihale de Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21\B maddesinde düzenlenen “pazarlık” usulüyle yapıldı.

KKTC liderleri konutu 64 yıldır kullanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021’deki Kıbrıs gezisi sırasında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var... Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina, malum İngilizlere ait bir gecekondu, onu da yakıştıramıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Ardından TOKİ tarafından Kuzey Kıbrıs’a da ‘saray’ yapılması için çalışmalara başlandı.
Sözcü
Asgari ücretli enflasyonun altında kaldı: Eksi 3 bin 485 TL32 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İmam Hatipleri öve öve bitiremedi!105 izlenme
Depremzedelerin yaşadığı konteynerler alev alev yandı27 izlenme
Soru skandalı sonrası iptal edilen KPSS’de yeni tarih belli oldu34 izlenme
Muharrem İnce: Çarşamba günü Erzurum’dayız378 izlenme
Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan 'Sinan Ateş'in önünün kesilmesine dair problem olduğunu düşünüyorum'83 izlenme
Sarıyer’i ziyaret eden İmamoğlu’nun başına gül yaprakları döküldü30 izlenme
Özel'den Eskişehir'de 'nadir element' tepkisi: "Erdoğan, Trump ne isterse veriyor!"16 izlenme
Özgür Özel'in memleketi Manisa'da halk, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına isyan etti!
Sosyal medya iki çocuğunun yanında dayak atılan babaya sahip çıktı
Ali Babacan erken seçim olabilir dedi: Hükümet Eylül'de karar verip, Kasım'da seçime gidebilir.!
Vatandaş geçmediği yolun parasını ödeyecek!