Mehmet Aydın’ın Uruguay’da konut projesi gerçekleştirmek üzere görüşmeler yaptığı ve daha sonra anlaşma imzaladığı öğrenildi. Uruguay Savcılığı, Tosuncuk’un 2017’nin ve 2018’in başlarında Uruguaylı Fernandino isimli bir iş insanıyla lüks tatil beldesi Laguna Del Sauce’da konut projesi için görüştüğünü, daha sonra 12 villa için anlaşma imzaladığını açıkladı.
Uruguay’ın en lüks tatil beldelerinden biri olan Laguna Del Sauce’da yapılması planlanan 12 konutluk proje, Tosuncuk’un parasının kaynağının bilinmediği gerekçesiyle Savcılık tarafından iptal edildi.
NTV’nin aktardığına göre, Uruguay Savcılığı tarafından Chuy şehrinde gözaltına alınan Fernandino isimli iş insanının anlaşmayı doğruladığı aktarılırken, Savcılık Fernandino’nun Mehmet Aydın’ın sermayesinin yasa dışı niteliğini bildiğini söyledi.
Tosuncuk Mehmet Aydın’ın konut projesi için kendisini Uruguay polisinin radarına sokan ve yakalanma sürecinin başlamasına neden olan 2014 model beyaz Ferrari 458 Spider aracını ve lüks yatını 2 milyon dolara karşılık olarak Uruguaylı ortağı Fernandino’ya verdiği bildirildi.
Savcılık, iş insanı Fernandino’nun, Tosuncuk’un yasa dışı bir faaliyetten kaynaklanan varlıklarının niteliğini, menşeini, varış yerini ve gerçek mülkiyetinin tespitini gizlemek ve engellemekten suçlandığını aktardı.
Tosuncuk Mehmet Aydın’ın Uruguaylı iş insanı Fernandino ile yaptığı konut projesi anlaşmasının bulunduğu Laguna Del Sauce ise, Uruguay’ın en lüks tatil beldelerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Maldonado şehrinde yer alan Laguna Del Sauce’de Uruguay’ın en lüks otelleri bulunurken, villaların değeri 700 bin dolar ile 6 milyon dolar arasında değişiyor.
Sigara haram vergisi helal!127 izlenme
Aynı anda işe giren ikizlerden biri, 17 yıl sonra emekli olacak32 izlenme
Bireysel iflas dalgası başladı!50 izlenme
Hafter, Türkiye'ye karşı cihat ilan etti!180 izlenme
Güllü soruşturmasında yeni gelişme: Tuğyan'ın sevgilisi gözaltına alındı33 izlenme
Muhittin Böcek'ten yeni ifade: "Adaylık için İmamoğlu'na 5 milyon euro verdim"23 izlenme
İddia: AKP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı, inşa ettiği site yıkılınca kayıplara karıştı! 'Niye gözaltına alınmıyor?'55 izlenme
RTE, Bakın PKK'yı Nasıl Savunuyor !!!7356 izlenme
Reza Zarrab hakkında bomba iddia!
Sedat Peker'in gündeme getirdiği isme suikast girişimi: "Fark etmez onlara da sıkarız!"
Sayıştay ortaya çıkardı! Berat Albayrak'ın onayıyla 144.5 milyon lira harcanmış!
Daha sandığa gitmeden başladı! Seçim hilesi dediğin işte böyle olur!