Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre; İstanbul'da 100 metrekare büyüklüğündeki bir evin ortalama maliyeti 3.5 milyon TL'yi aştı.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İstanbul'daki konut fiyatlarının yükselmesinin arkasındaki nedenleri anlattı.
Gökce'nin paylaşımları şöyle:
"İstanbulumuzda 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor.
Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulaması 2017 yılında başlamıştı. Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul'da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı.
Yurt dışı doğumlu vatandaşların toplam vatandaşlara oranı yüzde 7,2'ye çıkarken, sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle birlikte İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 17'si yurtdışı doğumlular veya yabancılardan oluşuyor.
Ortaya çıkan bu tablo konut piyasasındaki dengesizliği de arttırıyor. Bugün yabancı nüfusunda yaşanan artış hem talebi arttırıyor hem de konut ve kira bedellerini yükseltiyor. Konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına bu açıdan da bakmak lazım."
halktv.com.tr
1 milyon liralık mevduatın faiz getirisi asgari ücreti solladı35 izlenme
AKP'li kurmayları düğmeye bastı: Örgüt adına suç işleyenler cezaevinden çıkacak mı?49 izlenme
Helal Akreditasyon Kurumu, bütçeden yine kaynak aldı! Helalinden 26 milyon!61 izlenme
İmamoğlu'na saldırıyı aklamaya çalışan AKP'li Belediye Başkanı Sekmen'in usulsüzlükleri ortalığa saçıldı57 izlenme
AFAD il il duyurdu: İşte deprem bölgesinden ayrılacaklar için tahliye alanları50 izlenme
Ukrayna, Rusya'ya ait mühimmat deposunu vurdu!65 izlenme
Deprem müteahhiti firariyken şirket toplantısı düzenlemiş!38 izlenme
Abdurrahman Dilipak: "AK Parti ve FETÖ ortaktı!"167 izlenme