Anasayfa1
03 Mart 2019 ( 127 izlenme )
Reklamlar

Yüzbinlerce seçmene telefon! Anket adı altında algı yönetimi!

Yerel seçim öncesi bir araştırma şirketinden aranıyormuş algısı yaratılarak yapılan sözde ankette HDP'nin CHP ve İYİ Parti ile birlikte aynı ittifak içine gösterilmesi dikkat çekti.



Yerel seçim öncesinde araştırma şirketi gibi vatandaşları arayan kimliği belirsiz bir numaradan anket algısı yapılması dikkat çekti. Kimliği belirsiz numaradan yapılan yüz binlerce çağrıda HDP'nin CHP ve İYİ Parti ile yerel seçimde iş birliği yaptığı algısı yapmaya çalıştığı ortaya çıktı. 

(0212) 825 04 72 numaralı telefondan aranan vatandaşlar bir ses kaydı ile karşılaşıyor. “Siyasal araştırmamıza hoş geldiniz” şeklinde başlayan sözde araştırmada, vatandaşların hangi ittifak için oy verecekleri soruluyor. Tek sorunun sorulduğu sözde ankette, Cumhur İttifakı için AKP ve MHP gösterilirken, Millet İttifakı içinde ise CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi gösteriliyor. Ses kaydında, vatandaşlardan, Cumhur İttifakı için 1’i, Millet İttifakı için 2’yi tuşlamaları isteniyor. 

Geçtiğimiz ay bir anket şirketinin vatandaşlara, “HDPİYİ PartiCHP İttifakına oy vermeyi düşünüyor musunuz?" şeklinde soru sorması tartışma yaratmıştı. İYİ Parti, konu ile ilgili suç duyusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/anketadialtindaalgiyonetimi225503h.htm

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bilal Erdoğan'ın “dayı” dediği Fatih Çıtlak "postnişin" sınavına katılan tek kişi oldu, 100 tam puan aldı! Nerede o eski bakanlar! "Beni Yüce Divan’da yargılayın" Son Dakika! Bakan Soylu'dan "Mülteciler üzerinden Türkiye işgal mi ediliyor?" sorusuna cevap: Bunu yapmak muhtemel mi? Kahramanmaraş’taki dehşet anlarında öğrenciler böyle direnmiş!