Zeyrek adlı YouTube kanalının yaptığı bir sokak röportajında, Suriyeli bir mültecinin söyledikleri tartışmaları da beraberinde getirdi.
Röportajı yapan kişi, 8 yıldır Türkiye’de yaşadığını söyleyen mülteciye “Türk vatandaşlığın var mı?” diye sordu. Suriyeli mülteci ise, “Bana vatandaşlık geldi ama ben istemedim. Burada vatandaşlık alırsak rezil olurum. Maaşım olmaz, çalışamam” dedi.
Muhabirin, “Türk vatandaşları olanlara maaş vermiyorlar mı, Suriyelilere mi veriyorlar” sorusuna, Suriyeli mülteci şu cevabı verdi:
“Aldığımız maaş insana göre değişiyor. Benim aldığım maaş engelli maaşı. 2 milyar alıyorsam 2 milyar kiraya yatırıyorum”
AKP hükümetinin başta Suriyeliler olmak üzere birçok mülteci ve sığınmacılara maddi destek verdiği iddia edilmişti.
Türkiye’de Türk vatandaşı geçim derdiyle boğuşur, aç gezerken iktidarın sayıları 6 milyona yakın Suriyeliye maaş dağıtması tepkilere neden olmuştu.
ERDOĞAN YALANLAMIŞTI
2019 yılında İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise maaş iddialarını yalanlamıştı.
Erdoğan buradaki açıklamasında konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:
"Biz hiçbir Suriyeliye maaş bağlamadık. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yetim, öksüz, fakir, fukaraya valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız vasıtasıyla maaş veriyoruz."
O tarihte Yeni Akit gazetesi tarafından atılan başlık şöyle:
Yeniçağ
Çocuklarınızı imamlara teslim etmeyin! Tarsus'ta Kur'an kursunda bir imam, 8 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdü!
Aydın'da yangın sonrası 300 işçi işten atılıyor: 'Patron yaktı' iddiası
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu İBB’ye dava açtı! "Taciz suç olmaktan çıkarılsın!"
İYİ Parti'de 2 istifa daha: Beddua ederek bıraktı
Cengiz'in elektrik şirketi trafoların maliyetini devlete yıkmış!
Arazisine ruhsat verilmeyen AKP’li başkanın eşi silahla belediyeyi bastı
Salda Gölü'nde rezalet! Çamur banyosu yapıp nargile içtiler!
Ormandaki turizm projesinin altından büyükşehir belediye başkanının kızı çıktı!
Ülke kayyım atamalarıyla sarsılırken Erdoğan Kasım ayını yurt dışında geçirecek
Batık krediler 300 milyar lirayı aştı
Erzincan'ın İliç ilçesinde çevre kirliliğine neden olan altın madeni kapatıldı.
Girne Amerikan Üniversitesi kurucusu Serhat Akpınar İmamoğlu'nun diploması hakkında konuştu: "Geçiş yasaldır"
"Asıl bombayı bekleyin" diyen Haluk Levent'e yanıt geldi: "Dosyadaki belgelere dikkat!"
Uyuşturucu sonuçlarının değiştirilmesi operasyonunda 19 şüpheli tutuklandı