Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan imzalı açıklamada, “Bir ülkenin Cumhurbaşkanının hukuken kaçak olduğu tescillenmiş bir yapıda oturması kabul edilemez, Kaçak Saray acilen tahliye edilmelidir” denildi.
"Cuma müjdesi Kaçak Saray ile İlgili yüksek yargıdan geldi “Saray Kaçak”" başlıklı açıklama şöyle:
“Atatürk Orman Çiftliği’nde hukuka aykırı vicdana aykırı bu ülkenin kurucusunun iradesine aykırı inşa edilen Kaçak Saray ve Atatürk Orman Çiftliği talanı için 150’yi aşkın davamız devam ediyor. Danıştay İdari Dava Daireleri’nin verdiği bu karar, Kaçak Saray’ın yapımı sürecinde, hukuku arkadan dolaşmak için Kültür Varlıkları Yüksek Koruma Kurulu’nun 271 sayılı ilke kararına tarihi SİT alanlarına kamu hizmet binasının yapılacağına dair ibare koyması idi.”
“Bunun anlamı Kaçak Saray’a ilişkin Ankara 5.İdare Mahkemesi’nin o dönemde verdiği yürütmeyi durdurma kararını boşa çıkartarak Kaçak Saray’ı meşrulaştırma çabasından başka bir şey değildi. 271 sayılı ilke kararının yargıya taşınması davanın reddedilmesi temyizde bozulması ve Cumhurbaşkanlığı’nın buna itiraz etmesi ile İdari Dava Daireleri Genel Kurulu Cumhurbaşkanlığı’nın itirazını reddederek tarihi alanlarda kamu hizmet binalarının yapılamayacağının altını kalın çizgilerle oy birliği ile bir kez daha çizmiştir.”
“Bu karardan sonra beklenti çok nettir, kararın Danıştay 14.Daire tarafından iptal edilmesi ve Kaçak Saray’ın boşaltılması. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Kültür Bakanlığı’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, Atatürk Orman Çiftliği alanlarında Kaçak Saray’a dair verilen tüm ruhsat ve iskanların iptal edilmesinin yolunun açıldığını ifade ederek, Atatürk’ün şartlı bağışına uygun bir şekilde yapının tahliye edilmesi için yazı yazacağız. Bu karar tüm Türkiye için hakikatli bir müjdedir. Adaletin belli noktalarında Cumhuriyete olan inanç Atatürk’e olan saygı ve sevgi devam etmektedir. Umut ve müjde budur işte. Kaçak Saray tahliye edilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Müjdeler Olsun Türkiye ”
Mehmet Akif Ersoy'un eski eşi Pınar Erbaş ekrana neden çıkmadığını açıkladı: Gücüm tükendi12 izlenme
Cephede savaşa devam eden Ukrayna askeri, Rusya’da gerçekleşen Wagner isyanını patlamış mısır yiyerek takip etti45 izlenme
Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal adli kontrolle serbest bırakıldı119 izlenme
İğneden ipliğe her şey zamlandı: Bu zamlara maaş dayanmaz!33 izlenme
Memur ve emekli zammının yarıdan fazlası 1 ayda eridi!115 izlenme
Kızılay AKP'lilerin aile şirketi oldu!107 izlenme
AKP'nin ünlü yüzü Gazze'ye yardım gemileri sorulunca sinirlenip küfür etti17 izlenme
Patronlar şaşkın: "Bu kadar değer kaybını anlamakta zorlanıyoruz"33 izlenme
Trump'ın 'Lübnan' uyarısına Netanyahu'dan yanıt: "Lübnan'da ateşkes yok, Hizbullah'a büyük bir güçle vurmayı sürdürüyor ve güvenliğimizi yeniden tesis edene kadar durmayacağız"
‘Her şey çok güzel olacak’ pankartı İstanbul Valiliğinin kararı ile yasaklandı !
Sevgi korosundan yeni beste 'İnce giyerim İnce, Recep sinir oluyor Muharrem’i görünce !'
Ankara Demetevler’de Suriyelilere linç girişimi !