CHP İstanbul Mİlletvekili Özgür Karabat, Erzurum Belediyesi'nin yaptığı usulsüzlüğü sosyal medya hesabından paylaştı. Karabat, "Erzurum’da ortamı geren ve provoke edenlerin başında yer alan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, göreve geldikten sonra belediye şirket sayılarını artırmış. Erzurum’da 10 belediye şirketi var ve bunlara 268 milyon TL sermaye aktarılmış." diyerek belediyenin yaptığı usulsüzlüğü paylaştı.
Özgür Karabat'ın açıklamasının tamamı şöyle:
BALLI MAAŞLAR, PEŞKEŞ İHALELER, USULSÜZLÜKLER, SAHTEKARLIKLAR...
ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI’NIN SİCİLİNİ AÇIKLIYORUM
1Yaşlı, genç, çocuk demeden elinde Türk bayrağı olan insanların üzerine taş attırdılar. Bir de utanmadan Ekrem İmamoğlu’nu provokasyon yapmakla itham ediyorlar.
2Erzurum’da ortamı geren ve provoke edenlerin başında yer alan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, göreve geldikten sonra belediye şirket sayılarını artırmış. Erzurum’da 10 belediye şirketi var ve bunlara 268 milyon TL sermaye aktarılmış.
3İBB’nin tüm şirketlerini didik didik inceleyenler, Erzurum’daki şirketleri görmezden geliyor. Bu şirketlerin yöneticilerine ballı maaşlar mı bağlanıyor? İhalesiz işler yandaşlara mı paslanıyor? Erzurum’a hizmet adı altına kamu kaynakları birilerine transfer mi ediliyor?
4Bunların hepsi Sayıştay’ın 2021 raporlarında tek tek yazıyor.
Erzurum belediye şirketlerinde sermaye aktarımı adı altında gayrimenkuller peşkeş çekiliyor. Bu gayrimenkullerin satılıp satılmadığı, değerine göre işlem yapılıp yapılmadığı belli değil.
5Mehmet Sekmen’in, yönettiği belediyedeki gayrimenkullerden de haberi yok. Yaklaşık 2,3 milyar TL’lik gayrimenkul belediye kayıtlarında yer almıyor.
Az önce bahsettiğim “belediye şirketleri” ve “aktarılan gayrimenkuller” daha net anlaşılıyor.
6Daha bitmedi...
Belediyede memur, kadrolu işçi ve 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçiler gibi yönetici sıfatı bulunmayan birçok personel, belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirildi.
İtfaiye erleri, zabıta memurları yönetim kurulu üyeleri oldu.
7Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde akaryakıt alımlarında dahi usulsüzlük yapılmış. Bu, açık bir suçtur. Ama ülke parti devletine döndüğü için AKP’li belediyelere savcılıklar soruşturma açmıyor.
8Muhalefet belediyelerinin borçlanmasına engel olunurken, Mehmet Sekmen’in Erzurum Belediyesi’nin yasal sınırlarının üzerinde borç almasına göz yumulmuş...
Belediye şirketlerinin 2022’deki borçları ise 331 milyon lirayı aşıyor.
9Mehmet Sekmen’in yaptıkları bunlarla da sınırlı değil... Belediyeden alacağı olan küçük esnaf ve firmalar sıra beklerken, bazı şirketlerin ödemeleri öne alınıp yapılıyor. Bu da açıkça suç.
10Erzurum’da belediye meclis toplantılarına bir meclis üyesinin yerine başkaları katılıyor. Oysa ki meclis üyelerinin yerine kimse katılamaz. Kanunda da yeri yok. Yapılan apaçık bir suç; ama Erzurum Belediyesi’nde hukuk işlemiyor.
11Mehmet Sekmen’in saldırgan tavrının altında neler yattığını hep birlikte görmüş olduk. Sekmen, AKP'li olmanın hakkını veriyor! Mesleği mali müşavirlik olan Sekmen, özel sektörde yapamayacağı usulsüzlükleri AKP gömleği ile yapıyor. Ama #azkaldı hesabı sorulacak!
KRT
İzmir'de '128 milyar dolar nerede?' pankartına ceza verilmişti, mahkemeden karar çıktı!66 izlenme
Zam beklerken eksik maaş yattı, YHT şantiyesinde işçiler iş bıraktı! Eylem iki kente daha yayıldı47 izlenme
“Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısı yaptı Genel Müdürlüğü kaptı!55 izlenme
Erdoğan'ın "Gençler dedelerinin mezar taşını okuyamıyor!" sözüne Yılmaz Özdil'den bomba yanıt!129 izlenme
Kendileri gitmişti mahkeme ‘Kaçma şüphesi var’ diyerek tahliye etmedi!166 izlenme
Piyango vurmadıysa Allah yardımcınız olsun31 izlenme
ABD'deki Reza Zarrab davasında flaş gelişme: Dosyadaki gizli belgelerin bazıları kamuya açılacak!43 izlenme
CHP heyetinin cezaevinde ziyaret ettiği gazeteci Merdan Yanardağ: "Benden suçlu çıkmaz"40 izlenme
Siyasette Şubat soğuğu: AKP psikolojik sınırın altında
CHP İstanbul'a kayyum: Özgür Çelik ve Gürsel Tekin'den peş peşe açıklamalar
Makarna tüketimi yüzde 25 artarken, kırmızı et yüzde 33 azaldı
İstanbul Esenler'de, İmam hatip öğrencilerine 'Şehit olmak istiyorum' diye eğitim veriyorlar !